2017-06-25
辛苦工作一星期後,星期五既晚上,有咩好過同朋友們打下邊爐,傾下新舊公司近況(八卦下😆😆),吐下苦,又笑一餐!🤣🤣香港都有幾間牛字頭既日式任食邊爐(shabushabu),今次決定去牛涮鍋!星期五book唔到位,唯有walkin。我同其中一個朋友大約六點半到餐廳,攞左飛。因為限時食90分鐘同埋一定齊腳先入得,我地一邊傾一邊等,等左一個鐘,七點半終於入得⏰⏰,真係望到頸都長!座位之間都叫有d距離,唔會貼著隔離既陌生人坐。肉類價錢有五大類:💰💰價錢分別為:$158,$168,$188,$258,$328(好似係)和牛太貴食唔起,最後我地揀左$188套餐:有起雞、牛、豬(豚肉)。湯底都有幾個選擇。因為我地都唔想食辣,於是叫左最保守既蕃茄&豬骨鴛鴦湯底。🐷🐂🐔三款肉質素都不錯(可能我太低要求,唔作準🙈🙈)📌豚肉,切得好薄,就算同埋肥牛一齊放,都差不多時間熟, 唔使等到頸都長!😂📌牛肉 雪花和牛就食唔起,呢隻都算係甘,半肥瘦,食落唔會韌,不過牛味欠奉😅😅。📌encore左幾次,肉既整體質素都唔會話愈來愈差!👍🏻👍🏻其他自助火鍋配料選擇都唔算少。❤️最愛滑嚕嚕既豆腐,配日式芝麻醬一流!仲有雪糕,雖然係
🐷🐂🐔三款肉質素都不錯(可能我太低要求,唔作準🙈🙈)
仲有雪糕,雖然係機出,口感都幾細滑!又有得玩擠🍦。
🍷飲品方面,全部都係機出既soft drinks。比較特別既係有荔枝、蘋果、石榴汁等,味道較平時飲開既汽水特別dd。安圖示溝左蘋果汁、荔枝汁同埋soda水,幾🉐️!(下次買返屋企自己溝🥃🍷)
👍🏻👍🏻另外,值得一讚既係客人自己按平板電腦加肉,因爲見侍應們都好忙碌 自助落單方便快捷!