2024-02-15 35 views
今日朋友生日🎂我邀請他去筲箕灣形薈地下嘅Dirty Skillet同佢慶祝生日。餐廳嘅櫥窗貼了HAPPY BIRTHDAY正合我哋嘅心意。 Burrata cheese Pizza喺餐廳最出名嘅薄餅。披薩上邊有大大粒嘅意大利頂級布袋水牛芝士,服務員幫我哋切開嘅時候,布袋芝士慢慢噉散開,口水都流曬。加上風腸、風腿、意大利香醋,入口熱辣辣,厚批煙煙韌韌,口感非常豐富,也很飽肚。我哋叫左港式手打墨魚滑鮮蝦炸大大粒雲吞,佢嘅特點就係用金桔檸檬醬點吃,同中式酒樓係唔同嘅。雲吞裏面嘅蝦真係好大只,好爽脆鮮甜,加埋墨魚滑啖啖都係肉,又大大粒,脆卜卜,價錢一啲都唔貴。其實佢個汁真係好特別,酸酸甜甜,是金桔檸檬。餐廳嘅飲品設計係非常之漂亮,打卡好睇。尤其是Pineapple Hat第一次飲真係覺得好驚喜。 大大塊嘅焦糖菠蘿喺上邊,像帽子一樣,旁邊有一隻紅色嘅紙鳥,設計非常之吸引。飲品嘅菠蘿味好重,好鍾意。金桔檸檬梳打嘅顏色都好漂亮。有士多啤梨、柚子、檸檬陪襯,酸酸甜甜,食披薩飲非常之合配。生日一定要食啲甜品,服務員把梳乎厘放在一個寫咗生日快樂嘅碟上,點上了蠟燭,而且一路播住生日歌,好有生日氣氛,我覺得食

餐廳嘅櫥窗貼了HAPPY BIRTHDAY正合我哋嘅心意。

生日一定要食啲甜品服務員把梳乎厘放在一個寫咗生日快樂嘅碟上,點上了蠟燭,而且一路播住生日歌,好有生日氣氛,我覺得食甜品時刻係晚餐嘅高潮😊服務員真係好貼心😍。梳乎厘真係好大份呀!

餐廳嘅環境氣氛舒適,慶生好OK,食咗咁多嘢都係500幾蚊落樓,真係物有所值👍。
$250 (Dinner)
Celebration
Birthday