2025-04-10 257 views
🔹️朋友仔生日選來到筲箕灣形薈 “Dirty Skillet ” 慶生🍽 餐廳以經典旋轉木馬卡位, 充滿歡樂氣氛, 打卡一流📸😍 地方舒適寬敞, 聚餐聖地👍 店員親切有禮👨‍💼 價錢合宜💰🔹️Afternoon tea set🍰🍽鹹點🧆Smoked Salmon Cucumber Sandwich 🥒🥪煙三文魚青瓜吐司 ~ 以新鮮肥美三文魚粒配上爽脆青瓜😋🔸️Salami Focaccia 🥖沙樂美腸意大利包 ~ 沙樂腸味道鹹香惹味, 包包香脆👍🔸️Cuttlefish Stick Thai Chili Mayo🦑脆墨魚條 ~ 外皮炸至金黃酥脆, 墨魚條爽口彈牙配上泰式辣醬很惹味🤤🔸️Chicken Wings, Garlic Butter🐥蒜蓉牛油雞翼~ 充滿蒜蓉牛油香, 外皮香脆、肉質嫩滑好滋味😋🔸️Mini Angus Beef Burger 🥩🍔迷你安格斯牛肉漢堡~ 牛味肉香濃, 鮮嫩香滑配鬆軟包包Yummy👍🔸️甜點🥧Mango Napoleon🥭芒果拿破崙 ~ 芒果鮮甜香滑, 酥皮香脆鬆化🤤🔸️Tiramisu 🍰提拉米蘇 ~ 濃郁咖啡和香濃朱古力味, 加上忌廉口感層次分明☺️🔸️Blu

🔹️Afternoon tea set🍰🍽
鹹點🧆
煙三文魚青瓜吐司 ~ 以新鮮肥美三文魚粒配上爽脆青瓜😋

🔸️Salami Focaccia 🥖
沙樂美腸意大利包 ~ 沙樂腸味道鹹香惹味, 包包香脆👍

🔸️Mini Angus Beef Burger 🥩🍔

🔸️甜點🥧
Mango Napoleon🥭
芒果拿破崙 ~ 芒果鮮甜香滑, 酥皮香脆鬆化🤤

🔸️Tiramisu 🍰

🔸️Blueberry Cream Cheese Tart🥧
藍苺忌廉芝士撻 ~ 以幼滑忌廉和軟芝士加上香甜藍莓,好Creamy 😋

🔸️Fresh Manago Passion fruit Smoothie🥭 🍹
鮮芒果沙冰 ~ 以香甜鮮芒果、清香青檸汁、鮮甜菠蘿汁、熱情果, 製成沙冰, 味道香甜清新Fresh 👍👍

🔸️Dirty Cookies & Cream🧉
以Orea 曲奇、鮮忌廉、焦糖和朱古力奶製成, 口感綿滑😎、味道香甜🧊
Type of Meal
Tea
2025-02-06 1790 views
今日去到筲箕灣做野去到午餐時間要搵野食見到有間食西餐嘅餐廳🍴叫dirty skillet餐廳內部裝修幾得意有個旋轉木馬嘅餐枱🎠打卡一流就入去試吓啦✨南瓜忌廉湯🎃🍵個湯好creamy飲落好滑,仲有南瓜煲到起沙嘅口感👍🏻南瓜味好濃郁上菜時個湯仲熱出緊煙🔥餐包有香草同埋牛油調過味🌿烤到好脆口🔥,食落有滿滿油香加香草味點埋個湯食真係好夾✨Dirty Beef Burger🍔薯條份量好多🍟🍟個漢堡亦好大個🤟🏻用把刀切開個漢堡塊包烤到皮脆內軟🔥塊包皮中間有牛油調過味塊煎蛋仲真係流心🍳有蛋黃汁流出來仲好快俾塊包皮索哂牛肉好重牛肉味同埋牛油香🧈而且仲煎到中間唔係全熟👍🏻牛肉周邊亦煎到好香口🔥流出嘅牛肉汁好快俾塊包索哂入口仲食得返個種牛肉香同埋蛋汁味道🤟🏻加埋其他配料,包括焦糖洋蔥,蕃茄,生菜,熔岩芝士,千島醬汁🧅🧈🧀🍅材料份量多,食落好滿足薯條炸到好脆口🔥餐廳有輕輕用鹽同埋七味粉調過味🧂完全感受到餐廳做食物個種用心✨熱咖啡☕️要熱的,奶自動另上咖啡雖然係熱🔥但隻咖啡杯係特製的🍵揸上手唔會俾咖啡嘅熱辣親🤟🏻咖啡好香,仲好大杯餐廳位置於筲箕灣中心地段裝修間隔亦好闊落個旋轉木馬裝飾都好得意餐廳侍應親切有禮👍🏻
今日去到筲箕灣做野
打卡一流
就入去試吓啦

✨南瓜忌廉湯🎃🍵
個湯好creamy
飲落好滑,仲有南瓜煲到起沙嘅口感👍🏻
南瓜味好濃郁
上菜時個湯仲熱出緊煙🔥

忌廉南瓜湯

餐包有香草同埋牛油調過味🌿
烤到好脆口🔥,食落有滿滿油香加香草味
點埋個湯食真係好夾

而且仲煎到中間唔係全熟👍🏻
牛肉周邊亦煎到好香口🔥
流出嘅牛肉汁好快俾塊包索哂
入口仲食得返個種牛肉香同埋蛋汁味道🤟🏻
材料份量多,食落好滿足
薯條炸到好脆口🔥

裝修間隔亦好闊落
個旋轉木馬裝飾都好得意
餐廳侍應親切有禮👍🏻
全程都笑容滿面😎
撞啱新年後日子,同食客對答前都會用新年快樂作開場白👍🏻👍🏻
侍應們仲配上卡通服飾
好配合餐廳主題
侍應們服務誠意滿分💯
加一服務費絕抵俾

2025-02-05
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$140 (Lunch)
忌廉南瓜湯
手打純牛肉漢堡
即磨咖啡
  • Dirty  Beef  Burger
2025-04-23 0 views
生日飯當然要食得特別啲🥳呢間西餐廳環境優雅,中間有設計成旋轉木馬既座位,夠浪漫💕每邊座位設計都有不同,店員都好好笑容,整體感覺輕鬆又友善🎠Set dinner for two $498🎠前菜:經典俄羅斯鮮蝦薯仔蛋沙律蝦肉新鮮,比薯蓉更有口感,食到薯仔粒🎠小食:炸手打墨魚條(兩件)粉薄,整條都係墨魚,口感煙靭爽滑,有少少辣味更提鮮🎠主食:秘製Dirty屠夫牛扒(16安士)片片都好厚肉,兩人食份量好足夠🤩肉質嫩,底下有蠟燭保溫,鐵板上枱時聽到沙沙聲,薯條熱辣辣脆口。配上佢哋既醬同乾蒜片,牛味更突出🎠追加甜品:新鮮芒果拿破崙 $58生日點少得蛋糕,餐廳可以寫字夠哂有意義。酥皮一層層酥脆,每層都有吉士醬同芒果🎠Dirty Cookies&cream 濃郁既朱古力味,加埋cream 更滑溜🎠Pineapple Hat 酸酸甜甜,口味清爽。菠蘿表面有層薄薄既焦糖,拎到整片菠蘿變得脆薄鮮甜,做到賣相同味道都👍🏻

🎠Set dinner for two $498

🎠前菜:經典俄羅斯鮮蝦薯仔蛋沙律
蝦肉新鮮,比薯蓉更有口感,食到薯仔粒

🎠小食:炸手打墨魚條(兩件)
粉薄,整條都係墨魚,口感煙靭爽滑,有少少辣味更提鮮

🎠主食:秘製Dirty屠夫牛扒(16安士)

🎠追加甜品:新鮮芒果拿破崙 $58

🎠Dirty Cookies&cream
濃郁既朱古力味,加埋cream 更滑溜

🎠Pineapple Hat

2025-04-10
$338 (Dinner)
Celebration
Birthday
  • Pineapple Hat
2025-04-22 0 views
餐廳主打各種西式料理,特別注重於餐點既裝飾和整體造型,特飲既種類新穎多變。Signature Set Lunch for 2包括餐牌自選拿玻里薄餅一款、自選意粉一客、自選小食一客,有埋咖啡或茶飲品,可半價轉指定特飲,可追加餐湯、沙律或甜品。意大利布袋芝士拿玻里薄餅拿玻里薄餅口感外脆內軟,有淡淡燒烤味,食落十分香脆,表面鋪滿香蔥、番茄醬、芝士、巴馬火腿,中間放著主角 - 布袋芝士,餅底調味惹味濃郁,配上布袋芝士既奶香味味道十分和諧。甲羅燒蟹肉意粉以蟹殼作器皿裝住各種配料,表面有香蔥、明太子及蟹肉,而底層藏有滿滿的蟹膏,味道甘香濃郁。意粉爽口彈牙,攪拌甲羅燒既配料食用味道豐富,層次感十足。炸墨魚條墨魚條外皮炸得剛剛好,質感煙韌有咬口,有附特調醬汁味道似千島醬混合辣汁,香辣濃郁。芒果拿破崙適逢朋友生日,餐廳特意安排旋轉木馬裝飾和祝福字句,十分有心思。拿破崙口感酥脆,表面鋪滿芒果粒和一些藍莓。Pineapple Hat新鮮菠蘿片表面有焦糖,菠蘿汁配搭雪碧。Dirty Cookies & Cream上層有奧利奧餅乾,內有巧克力奶油和牛奶焦糖味。

Signature Set Lunch for 2

意大利布袋芝士拿玻里薄餅

甲羅燒蟹肉意粉

炸墨魚條

芒果拿破崙

Pineapple Hat
新鮮菠蘿片表面有焦糖,菠蘿汁配搭雪碧。

Dirty Cookies & Cream
上層有奧利奧餅乾,內有巧克力奶油和牛奶焦糖味。
Dining Offer
Tasting Event
2025-04-19 0 views
朋友生日一直物色緊一間餐廳同佢慶祝,喺OpenRice度見到呢間餐廳嘅食物好打卡able,而且本身餐廳都有幾款甜品好岩慶祝生日,就決定試下佢,果然冇令人失望。叫左佢既set dinner,相當抵食,可以話性價比極高,而且餐廳侍應全部都好Nice好Helpful,幫我哋做埋簡單生日佈置👍✨經典俄羅斯鮮蝦薯仔蛋沙律:薯仔蛋沙律從來都係冇得輸嘅組合,食落好Creamy,剝殼鮮蝦新鮮彈牙。✨炸手打墨魚條:口感彈牙,外邊炸得熱辣酥脆,配埋微辣醬一齊食好惹味。✨秘製Dirty屠夫牛扒:賣相十分吸引,牛扒係有個煎pan熱住,牛肉上枱大概5成熟,雖然都見到有筋位,但食落好嫩,完全唔韌,而且牛味都好濃,可以配埋蒜片、芥末等一齊食。✨Pineapple Hat:呢個係因為係OpenRice見到熱門推介第一位所以叫既,成杯一放上枱比人感覺好夏日feel,面頭仲有一片燒過嘅焦糖菠蘿,飲落去好香甜嘅菠蘿味。✨Dirty cookies&cream:用懷舊中式器皿裝住香濃嘅朱古力,面頭嘅cream軟綿滑溜,唔會好甜。✨芒果拿破崙:慶祝朋友生日而特別再叫左個蛋糕,用旋轉木馬托盤上嘅三層嘅芒果拿破崙,每層都夾住滑溜嘅

✨Dirty cookies&cream:用懷舊中式器皿
裝住香濃嘅朱古力,面頭嘅cream軟綿滑溜,唔會好甜。

✨芒果拿破崙:慶祝朋友生日而特別再叫左個蛋糕,用旋轉木馬托盤上嘅三層嘅芒果拿破崙,每層都夾住滑溜嘅吉士醬同滿滿嘅芒果果肉,餅皮做得鬆化酥脆,配搭埋一齊食好夾。
  • Pineapple Hat
  • Dirty Cookies & Cream
2025-04-12 0 views
最近朋友仔生日 諗緊去邊到慶祝 醒起筲箕灣有間西餐廳環境好闊落 裝修充滿異國風情 裝潢融合左西式元素 氛圍隨性又帶點粗獷的魅力啱晒一班朋友去聚餐咁就即管要去試一試啦我地叫左經典俄羅斯鮮蝦薯仔蛋沙律冷盤中的經典 鮮蝦彈牙 同綿密嘅薯泥同蛋沙律交織出濃郁的口感 醬汁調味恰到好處 唔過重又帶有清新的層次感蒜蓉牛油雞翼金黃酥脆的外皮包裹著鮮嫩多汁嘅雞肉 濃郁嘅蒜蓉牛油香氣撲鼻而來 每一啖都係風味嘅爆發秘製Dirty屠夫牛扒肉質鮮嫩多汁 烹調方式更加展現左主廚的功力 口感豐富且層次分明 食肉獸必叫新鮮芒果拿破崙甜品部分都令人驚艷 拿破崙酥皮香脆 夾層間嘅芒果鮮甜多汁 搭配濃郁滑順嘅奶油 入口的同時帶來清爽同濃郁嘅雙重享受 為食餐飯畫上完美句號飲品搭配Fresh Grape & Apple Yogurt Soda結合左葡萄與蘋果的果香 再加上優格帶出嘅微酸風味 整體清爽帶點氣泡感 是開胃或搭配主菜的好選擇熱情果水果茶熱情果嘅酸甜風味十分突出 搭配水果茶嘅茶香 令依杯飲品係清新之餘又不失層次感 係甜點嘅最佳搭配
我地叫左
經典俄羅斯鮮蝦薯仔蛋沙律

蒜蓉牛油雞翼

秘製Dirty屠夫牛扒

新鮮芒果拿破崙

飲品搭配

熱情果水果茶
2025-04-08 180 views
最近見到好多朋友介紹呢間餐廳,見到佢有旋轉木馬好靚,一直都好想嚟試吓,今日咁啱同朋友慶祝生日,佢又喺附近返工,咁就一於嚟試吓啦。雖然六點幾嚟到,但係已經好多客人,如果想黎既記住book位啦。一入去已經見到佢嘅裝飾好靚,有好多旋轉木馬,好適合打卡,相信所有女仔見到都會好開心。一開始我哋就叫咗兩杯飲品,又係賣相好靚,有一塊真嘅大菠蘿同埋一個菠蘿裝飾,真係好適合影相。首先前菜方面我哋叫咗個燒牛肉沙律,本身以為好細碟,估唔到佢嘅牛肉好多,而且牛肉好嫩滑,配埋新鮮嘅生菜真係越食越開胃。另外我哋仲叫咗個燒牛肉配薯條,牛肉煮嘅時間啱啱好,牛味好充足,而且半生熟食落好嫩滑,咬落完全冇筋,真係好推薦大家試吓。甜品方面,因為有朋友生日,佢嘅甜品放咗喺一個旋轉木馬上面,一路轉之外仲有生日歌,真係好適合慶祝。朋友見到都好開心,而且我地不停影相影咗好耐,侍應們都唔覺得煩,服務態度真係好好。呢間餐廳除咗靚之外,服務態度都好好,好適合聚會或者慶祝生日。

• 燒牛肉沙律
2025-04-07 163 views
這次的Signature dinner set讓我驚喜不已!泰式燒牛肉沙律一上桌,牛肉散發著誘人的香氣,肉質嫩滑,搭配清新的生菜和酸酸的醬汁,超開胃!接下來是炸手打墨魚條,外脆內嫩,鮮味讓我一口接一口都停不下來。再來的Shake Shake海鮮袋,裡面有龍蝦尾、青口、扇貝和超大的虎蝦,蒜蓉牛油汁炒香時,香氣四溢,搭配芝士焗的粟米,真的是完美!飲品方面,清爽的台式水果茶裡有多種新鮮水果,喝下去就像夏天的滋味;青提蘋果乳酸梳打微酸微甜,很解渴。最後,新鮮芒果拿破崙的脆皮和香甜的芒果,加上生日快樂的旋轉木馬音樂盤,真是一頓讓我超開心的晚餐!

2025-04-07 183 views
成日答車經過筲箕灣, 都見到哩間餐廳, 門口好特別好有特色今次終於約到朋友同我一齊試星期六早午餐, 款式都唔少難得星期六, 梗係嗌杯特飲先越南椰子咖啡椰奶+ 雲尼拿雪糕, 再倒濃縮咖啡入去, 濃濃O既椰奶加埋咖啡, 其實係好夾雲尼拿雪糕同咖啡一齊食, 又係另一個口感, 是正的pineapple hat, 直譯就係菠蘿帽特飲一大片菠蘿係杯特飲上面, 好似一頂帽咁, 望落有趣菠蘿上面仲要有燒過O既脆脆焦糖, 靚得黎,好味餐湯+ 煙三文魚沙律黃金南瓜湯, CREAMY, 溫和, 飲落好舒服煙三文魚大大片, 沙律菜都好新鮮 多士是脆脆的全日早餐 有紐倫堡豬肉腸,煙三文魚, 炒蛋, 牛油果, 薯餅同埋牛角包擺碟靚, 已經好足夠打卡炒蛋滑, 濃郁, 牛角包香脆, 另有果醬, 酸甜開胃牛油果夠熟, 滑軟唔會硬 加加埋埋好滿足安格斯手打漢堡+ 薯條有一大堆薯條, 係超脆果隻薯條, 正漢堡就超乎想像,首先個皮有牛油烤過, 係脆脆地的, 已經有誠意流心煎蛋+ 芝士切落去, 打卡一流煙肉同洋蔥炒過好香口漢堡扒有牛味, 唔會鞋加加埋埋好夾, 食落好滿足

成日答車經過筲箕灣, 都見到哩間餐廳, 門口好特別好有特色

今次終於約到朋友同我一齊試

星期六早午餐, 款式都唔少
難得星期六, 梗係嗌杯特飲先

越南椰子咖啡
雲尼拿雪糕同咖啡一齊食, 又係另一個口感, 是正的

pineapple hat, 直譯就係菠蘿帽特飲
一大片菠蘿係杯特飲上面, 好似一頂帽咁, 望落有趣
菠蘿上面仲要有燒過O既脆脆焦糖, 靚得黎,好味

餐湯+ 煙三文魚沙律
黃金南瓜湯, CREAMY, 溫和, 飲落好舒服
煙三文魚大大片, 沙律菜都好新鮮
多士是脆脆的

全日早餐
擺碟靚, 已經好足夠打卡
炒蛋滑, 濃郁, 牛角包香脆, 另有果醬, 酸甜開胃
牛油果夠熟, 滑軟唔會硬
加加埋埋好滿足

安格斯手打漢堡+ 薯條
有一大堆薯條, 係超脆果隻薯條, 正
漢堡就超乎想像,
首先個皮有牛油烤過, 係脆脆地的, 已經有誠意
流心煎蛋+ 芝士切落去, 打卡一流
煙肉同洋蔥炒過好香口
漢堡扒有牛味, 唔會鞋
加加埋埋好夾, 食落好滿足

• alldaybreakfast
  • PineappleHat
位於筲箕灣嘅一間餐廳 裝修偏西式 而且環境安靜 適合同朋友吹吓水 傾吓偈 蒜蓉牛油雞翼 $68好多蒜蓉同蔥 雞翼好入味 不過偏油 但味道唔錯 會想keep住繼續食菠蘿雞肉夏威夷 $178叫咗個意大利人最唔鍾意嘅菠蘿pizza 但個人比較鍾意食有菠蘿嘅pizza 個批好大份 不過批邊有啲乾 但係有車厘茄同菠蘿喺個批度 加埋一齊食就好Juicy 中和番 唔錯🤩蟹膏蟹肉明太子羅甲燒龍蝦汁意粉 $155好多蟹膏同飛魚籽 撈埋一齊基本上冇得輸 個味好夾 而且個意粉又唔乾 軟硬適中 好食😋Dragon Hat $58叫咗個火龍果特飲 佢真係有火龍果肉喺杯野飲度 不過個火龍果肉冇乜味 但杯特飲係有火龍果味嘅 好適合打卡📸

蒜蓉牛油雞翼 $68

菠蘿雞肉夏威夷 $178

蟹膏蟹肉明太子羅甲燒龍蝦汁意粉 $155

Dragon Hat $58

Type of Meal
Dinner
  • 蒜蓉牛油雞翼
2025-03-27 431 views
地方闊落舒適、裝修雅緻🫰🏻Dirty Skillet主打西式fusion菜✨ 今次我地叫左二人餐$498⭐️頭盤-俄羅斯鮮蝦薯仔蛋沙律🥗薯仔同埋蛋沙律個味好夾,好多蝦而且每件都好新鮮🦐小食-炸手打墨魚滑🦑墨魚條入口好滿足🤩滿滿嘅墨魚肉,非常彈牙!配搭辣辣地嘅醬,好惹味✨新奧爾良Shake shake 海鮮袋🐙🦞🦀職員一開始會shake海鮮😍然後加芝士係面灸燒🧀海鮮種類多有龍蝦尾、帆立貝、青口、大蝦、蜆等等🥰全部都大隻新鮮冇沙😆新奧爾良香辣汁味道惹口配搭蒜蓉汁滲入粟米、西蘭花等配菜好juicy🫰🏻新鮮芒果拿破崙🎂夢幻旋轉木馬上枱🎪慶祝生日仲會播埋生日歌✨😆酥皮夠鬆脆吉士醬香濃唔會太甜😆芒果粒都好多而且夠新鮮👍🏻飲品有Fresh Grape Yogurt Soda🍇有提子味既乳酸梳打,酸酸甜甜幾好飲👍🏻Pineapple Hat🍍新鮮菠蘿配上焦糖做裝飾味道好清新開胃😋餐廳做緊優惠活動🫶🏻只要你的身份證號碼中有"2025" 其中一個數字,即享有折扣優惠!呢個優惠去到3月31號😼

頭盤-俄羅斯鮮蝦薯仔蛋沙律🥗
薯仔同埋蛋沙律個味好夾,好多蝦而且每件都好新鮮🦐

小食-炸手打墨魚滑🦑

新奧爾良Shake shake 海鮮袋🐙🦞🦀
職員一開始會shake海鮮😍然後加芝士係面灸燒🧀

新鮮芒果拿破崙🎂
夢幻旋轉木馬上枱🎪慶祝生日仲會播埋生日歌✨😆
酥皮夠鬆脆吉士醬香濃唔會太甜😆芒果粒都好多而且夠新鮮👍🏻

飲品有Fresh Grape Yogurt Soda🍇
有提子味既乳酸梳打,酸酸甜甜幾好飲👍🏻
Pineapple Hat🍍
新鮮菠蘿配上焦糖做裝飾味道好清新開胃😋

2025-03-26 391 views
好友生日,我約她去位於筲箕灣筲箕灣道393號形薈地下G12號舖的《Dirty Skillet》食晚餐慶祝生日,環境舒適和十分浪漫,旋轉木馬的設計更是經典!我地點左:✨Dinner Set for 2 $556📍Potatoes Egg Salad經典俄羅斯鮮蝦薯仔蛋沙律十分好味,蛋香味濃,大大隻鮮蝦結實彈牙。📍Chicken Wings 2pcs蒜蓉牛油雞翼兩件都是炸得香脆可口。📍Dirty Steak秘製dirty屠夫牛扒16安士份量不少,肉質鮮嫩,牛味香濃,點上醬料,囗感豐富,真是舌尖上的享受。📍Mango Napoleon$58新鮮芒果拿破崙賣相繽紛,配上電動旋轉木馬的生日歌,令人感動!✨Set for 2 drinks $58📍Taiwanese Fruit Tea (Hot) $29壺內有百香果、橙、西柚及茶,酸酸甜甜好飲呀。📍Fresh Grape Apple Yogurt Soda $29蘋果提子乳酪梳打非常清爽好飲。

我地點左:

✨Dinner Set for 2 $556

📍Potatoes Egg Salad

📍Chicken Wings 2pcs
蒜蓉牛油雞翼兩件都是炸得香脆可口。

📍Dirty Steak

📍Mango Napoleon$58

✨Set for 2 drinks $58

壺內有百香果、橙、西柚及茶,酸酸甜甜好飲呀。

蘋果提子乳酪梳打非常清爽好飲。
  • Taiwanese Fruit Tea
  • Dirty  Steak
  • Fresh Grape & Apple Yogurt Soda
  • 蒜蓉牛油雞翼
2025-03-24 357 views
生日男朋友特登帶我黎到呢間餐廳,滿滿驚喜。餐廳裝修明亮,中間旋轉木馬設計既座位引人矚目,裝飾擺位別樹一格,可見落了功夫。我地叫左set dinner 經典俄羅斯鮮蝦薯仔蛋沙律🥗薯仔蛋入口順滑綿密,蛋味濃郁,配搭埋蛋黃醬、烚蛋粒同鮮蝦,口感豐富、清新。炸手打墨魚條🦑外皮焦脆內裡柔軟,與酸甜醬酸甜酸甜,十分開胃。秘制Dirty屠夫牛扒🥩經過低溫慢煮之後,臨上桌之前以鐵鍋煎煮,令到牛扒外皮焦香,內裡肉質鮮嫩多汁,牛肉香氣洋溢,配搭黃芥末醬順口不嗆鼻,同牛扒一齊食,解膩,蒜片令口感更有層次。新鮮芒果拿破崙既千層酥皮香脆鬆化,配埋甜美既芒果同吉士,咬落去清脆咔嚓,層次分明。飲品都相當講究,有心思。水果茶內既水果香味四溢,非常適合呢段時間天氣變化無常既時候飲,清熱潤喉。提子蘋果蘇打水以清甜既提子圍住水杯邊,令人震撼,飲落去唔會好甜,爽!埋單既時候餐廳職員話有優惠,身分證中左4個字-2025就有8折,我地雖然中左3個數字,但突如其來知道左discount,都好開心😆

我地叫左set dinner

飲品都相當講究,有心思。

2025-03-23 318 views
今日去了筲箕灣同朋友慶祝生日!旋轉木馬主題餐廳!😍😍😍餐廳中間有一個大大旋轉木馬頂裝飾。我們早前已經book 好朋友的生日甜品我們點了二人餐$498泰式燒牛肉沙律+$15炸手打墨魚條(兩件)好爽脆彈牙!外脆內軟!秘製Dirty屠夫牛扒(16安士)轉蕃薯條+$25牛肉肉質香濃,牛味濃👍🏻👍🏻👍🏻追加每日新鮮生蠔兩隻+$48好滑好鮮甜。新鮮芒果拿破崙+$58 (可以寫生日祝福語)和有旋轉木馬底座。🤣😂有歌仔聽仲四隻馬仔識轉🤣😂🎼🎠🎠🎠🎠🎼甜品好好味!一層層的脆脆。好好味!Fresh Grape& Apple Yogurt Soda Pineapple hat飲品好靚!😍😍😍😍**入到餐店員說如果一身份証有2025的數字有優惠。1個有95折2個有 9折3個有85折4個有 8折都幾抵食
今日去了筲箕灣同朋友慶祝生日!
旋轉木馬主題餐廳!😍😍😍
餐廳中間有一個大大旋轉木馬頂裝飾。
我們早前已經book 好朋友的生日甜品
我們點了二人餐$498
泰式燒牛肉沙律+$15

炸手打墨魚條(兩件)

好爽脆彈牙!外脆內軟!
秘製Dirty屠夫牛扒(16安士)
轉蕃薯條+$25
牛肉肉質香濃,牛味濃👍🏻👍🏻👍🏻

追加
每日新鮮生蠔兩隻+$48
好滑好鮮甜。

甜品好好味!一層層的脆脆。好好味!

Pineapple hat
飲品好靚!😍😍😍😍

**入到餐店員說如果一身份証有2025的數字有優惠。
1個有95折
2個有 9折
3個有85折
4個有 8折
都幾抵食

住港島多年,中西區和灣仔銅鑼灣吃到悶了,東區卻很少去,朋友週未約出來吹水,心血來潮就search下東區有甚麼餐廳,就找了這間餐廳來試。筲箕灣A2出口行3、4分鐘就到,環境氣氛食物也不錯,3:30pm吹水一直坐到6:00pm,都輕輕鬆鬆,飲品種類多,有主食、有甜品,口味都不錯。食物設計有點heart,有打卡位,雖然我們吃飯都不打卡,但如果有喜歡打卡的朋友,更加要來試試看。唯一美中不足,餐廳內沒有洗手間,要行出外面商場去。
2025-03-15
$150 (Tea)