2020-07-06
依家喺上水相當出名 成條街唯一一間要排隊嘅舖頭就係佢12點鐘開門 一開門就要排隊 真係好誇張到咗夏天就真係辛苦 好多時都等三個字以上出面熱到爆炸 未入到去都身水身汗 但佢依然係咁多人等 可想而知有幾吸引因為嚟過好多次 已經試過好多種麵款可以介紹吓#清雞湯麵 $48最簡單普通樸實無華嘅一款 但係佢個雞湯真係好有雞味!唔會太淡亦唔會太濃!但比起其他相對上會淡少少簡單得來又唔會話有味精味 每次食都會成碗飲晒!#醉香雞湯米線 $48都係好受歡迎好多人叫嘅一款真係好有酒煮嘅香味 如果鍾意食醉香雞嘅應該好鍾意不過呢款啲雞件係整定 可能就冇咁新鮮同咁靚 不過一樣係好味嘅!只係呢款我唔會飲晒啲湯#姫松茸雞湯米線 $56比起普通款會貴8蚊味道上係偏甜!幾條姫松茸咬落去會有好特別嘅香味同甜味!個人最常食係呢款!#蟲草花雞湯米線 $56相對之下呢款就偏鹹 但又唔算太鹹有蟲草花獨有嘅味道 蟲草花本身都好爽口 彼得亦好多 更加帶出雞湯嘅鮮味!#麻辣雞湯米線 $48係幾刺激過癮 都唔會算得上太辣 還可接受#喇沙雞湯米線 $48呢款我覺得仲辣 不過又真係好有喇沙嘅香味鍾意喇沙嘅朋友可以一試!呢度嘅雞我都好鍾意食 不
12點鐘開門 一開門就要排隊 真係好誇張
到咗夏天就真係辛苦 好多時都等三個字以上
因為嚟過好多次 已經試過好多種麵款
可以介紹吓
#清雞湯麵 $48
簡單得來又唔會話有味精味 每次食都會成碗飲晒!
#醉香雞湯米線 $48
都係好受歡迎好多人叫嘅一款
真係好有酒煮嘅香味 如果鍾意食醉香雞嘅應該好鍾意
只係呢款我唔會飲晒啲湯
#姫松茸雞湯米線 $56
味道上係偏甜!幾條姫松茸咬落去會有好特別嘅香味同甜味!
個人最常食係呢款!
#蟲草花雞湯米線 $56
相對之下呢款就偏鹹 但又唔算太鹹
#麻辣雞湯米線 $48
係幾刺激過癮 都唔會算得上太辣 還可接受
#喇沙雞湯米線 $48
呢款我覺得仲辣 不過又真係好有喇沙嘅香味
鍾意喇沙嘅朋友可以一試!
呢度嘅雞我都好鍾意食 不過比咩雞件真係撞手神 唔知點解永遠我女朋友都有雞髀但我就得雞胸
而另外佢個豉油都係好值得推薦!有少少辣椒油但又唔會太辣!攞嚟點雞一流!