2017-01-17 466 views
朋友想試早前大熱嘅小龍蝦,check左呢間好似好有來頭,應該信得過唔會食死人,於是一試,點知⋯ 星期二晚6:30,全店空無一人(之後先有兩三台人),已經心感不妙。唔緊要。睇menu,D嘢食係吸引嘅,不過本menu係爛嘅⋯anyway。兩個人,侍應小姐話三個餸啱啱好唔會食唔晒,好。點左十三香小龍蝦、酸菜魚、酒香豆苗,點知冇十三香小龍蝦!好,轉麻辣小龍蝦。轉個頭,又冇酒香豆苗。好⋯轉乾扁四季豆。上菜前,侍應打開左台面個好似火鍋爐嘅蓋,原來係 垃 圾 桶 ! 佢話係for你掉小龍蝦殼。當時即時覺得核突,即係要圍住垃圾桶食飯!算。乾扁四季豆係好食嘅,唔似其他地方食到嘅油淋淋嘅,佢係炒得乾身。酸菜魚都不過不失,份量亦幾大。對小龍蝦有少少期望。終於上!⋯⋯小龍蝦本身就係頭大身細嘅生物。礙於之前新聞報導,唔敢食頭入面任何內臟。蝦身我覺過過熟。實在唔明點解D人會為之瘋狂⋯⋯盤小龍蝦,9隻,拆開丁咁多肉,盛惠三百幾,真係一D都唔值。再加,店內氣氛係零!一來冇人,二來感覺唔衛生。都冇人,點解地下仲係痴立立唔拖乾淨?筷子尾嘅金屬裝飾變左綠色,飯碗邊有餸汁。menu又殘又爛。最奇怪係店內唯一一部電視,loop
再加,店內氣氛係零!一來冇人,二來感覺唔衛生。都冇人,點解地下仲係痴立立唔拖乾淨?筷子尾嘅金屬裝飾變左綠色,飯碗邊有餸汁。menu又殘又爛。最奇怪係店內唯一一部電視,loop緊2日前先上嘅Sherlock season4ep3。仲有,menu上面唔知幾多items係冇嘅,落單又話呢樣賣晒嗰樣賣晒。有台食客坐低左,叫咩冇咩,發脾氣走左。感覺間餐廳準備執笠咁-_-

只可以講,試就試左,絕對冇下次!餐廳唯一好係兩位女侍應好好笑容好親切。