2011-07-17 8 views
在下著雨的情況下, 不能走多遠, 便求其選一間吃過便算, 又唔使等位是最重要的事.一般舊式茶餐廳只有數款餐點.枱枱櫈櫈的係好舊式的茶餐廳, 又是家族經營式, 這才會有人情味. 不太愛奶茶的我, 見來到舊式茶餐廳點可以錯過奶茶這東西, 便叫了吧. 茶味好夠, 好滑. 可惜等了好幾個字也還未到, 以為LUNCH 時間多人, 便好好等下, 點知何解水吧姐姐都在吹水呢!!!真的漏單了. 正在趕忙吃著撈面時, 突然亞姐拎住杯奶茶來, 本想話己來了, 點知對方話, 你都坐左好耐, 杯奶茶己經凍晒, 換過杯比你, 但第一句說:唔使喇. 因我真係太好的, 只係想試下味道如何而矣.真心想說, 這種情況好像只會在舊式茶餐廳才會遇到,如果是其他一般的, 你追多兩追都會被話反轉頭.

一般舊式茶餐廳只有數款餐點.

2011-07-15
$30 (Lunch)