2020-07-20
呢個餐廳主打法式燒雞,亦可以選擇鴨肉。可以揀原隻/半隻,或者唔同既set連飲品加side dish。是日我揀左classic set: 燒雞配3款side dish加飲品,盛惠$88。燒雞可揀雞胸肉或雞腿,咁我當然係揀雞腿,不過最尾俾左一件雞胸加一件雞腿。香味十足,不過就有少少燶,亦嫌有d乾,唔夠juicy。但side dish就值得一讚,有約8款凍盤及8款熱盤,任揀3款,包括雜菜沙律/藜麥沙律/薯仔沙律/薯角/薯蓉/炒三色椒等。我最鍾意食薯仔,揀晒3款薯仔款,個外國廚師仲笑我”potato buffet?”薯角不過不失,同平時餐廳既差唔多;薯仔沙律就放左好多材料,有煙肉粒/香草等,口感十足,層次豐富;薯蓉就最驚喜,睇樣好似平平無奇,但食落啖啖忌廉奶香,亦有香料作調味,質地亦好滑好creamy,必食推介!飲品方面可以揀湯或者凍檸茶(加糖/無糖),我揀左無糖,真係無咩味建議揀有糖會比較好。