2023-06-16
我同朋友都喺中環返工,間唔中都會喺中環街市食嘢,同埋尋覓唔同嘅咖啡店。今日咁啱路過呢間coffee shop,就一齊試吓。我哋問咗店員,知道呢度有三隻唔同嘅咖啡Base揀: 1. Columbia, 2. Elsavador x Brazil, 3. Ethiopia x Kenya,無論你想飲fruity定係nutty,都總有一隻咖啡豆啱你嘅口味。正當我哋三心兩意嘅時候,見到佢嘅signature mocktails好吸引,好特別,就諗住試吓。Signature mocktails就set好左,冇得揀base。我地叫左:1. Sunshine on Okinawa 日映沖繩 - $50呢杯係用檸檬、梳打水、冷萃咖啡而整成。不同於普通咖啡,佢有酸味味同清新嘅感覺,啱晒炎炎夏日嘅天氣飲。飲慣咗傳統咖啡,想試吓特別啲嘅咖啡,不妨試下。2. Coffee blue 咖啡藍調 $50呢杯係用蝶豆花同燕麥奶整成嘅咖啡,味道同傳統咖啡差唔多,不過有少少偏甜,朋友鍾意飲甜嘅就啱晒佢。兩杯咖啡都好靚,好適合打卡。影完相就攪勻之後先飲。下次經過想再試吓佢嘅Black coffee同white coffe
我地叫左:
2. Coffee blue 咖啡藍調 $50
兩杯咖啡都好靚,好適合打卡。影完相就攪勻之後先飲。下次經過想再試吓佢嘅Black coffee同white coffee。
中環街市都有唔同位置比我哋坐吓,好適合傾一陣計,享受lunch time。