ICC 101 要上101樓可能未必個個識揾個位上去但如果話係田舍家嗰層就應該有印象。從Sky100 dining嘅電梯上。帶花椒麻味嘅象拔蚌刺身,味道清爽,口感爽脆松葉蟹蟹膏 配琵琶蝦,有種和風,中日菜嘅感覺。忽然令我聯想起上一道象拔蚌,如果琵琶蝦都換上刺身蝦,應該更開心😂金沙日本南瓜南瓜自帶天然甜味,表面乾爽亦無多餘油份。菜膽包翅,比較清甜的做法,食完金沙南瓜後清一清個口。豉油王花竹蝦 比外表出色,蝦殼脆到可以輕易離殼 用刀叉食無問題,入面蝦肉都好夠味。清蒸海瓜子班依度蒸魚唔錯,蒸得剛好,大家異口同聲一讚👍🏼忌廉汁魚子 配花膠嘅做法相信大家都唔陌生,但炸花膠確實少見一點,依樣烹調手法用於花膠上而不油膩都係一項挑戰。主要以忌廉汁調味,汁夠厚但略欠層次底蘊,當然再調整也不難。視為新菜式品嚐可以😌瑤柱扒豆苤,瑤柱絲好足,中式常見嘅蔬菜類菜式。原隻鮑魚燒賣,賣相吸晴,下面嘅燒賣都唔錯。鹿兒島豚肉炒飯,夠乾身冰糖燕窩,傳統簡單做法,不太甜,作尾無負擔。場地上位置優越,海景 多房間 有得唱K 適合大夥人派對活動。
ICC 101 要上101樓可能未必個個識揾個位上去
但如果話係田舍家嗰層就應該有印象。

從Sky100 dining嘅電梯上。

三色溫茄伴花椒 加拿大象拔蚌條

帶花椒麻味嘅象拔蚌刺身,味道清爽,口感爽脆

松葉蟹膏琵琶蝦

金沙日本南瓜
南瓜自帶天然甜味,表面乾爽亦無多餘油份。

菜膽燉包翅

菜膽包翅,比較清甜的做法,食完金沙南瓜後清一清個口。

豉油王花竹蝦

清蒸海瓜子斑

清蒸海瓜子班
依度蒸魚唔錯,蒸得剛好,大家異口同聲一讚👍🏼

忌廉魚子脆皮花膠

瑤柱扒豆苤

瑤柱扒豆苤,瑤柱絲好足,中式常見嘅蔬菜類菜式。

原隻鮑魚燒賣

原隻鮑魚燒賣,賣相吸晴,下面嘅燒賣都唔錯。

鹿兒島豚肉炒飯

鹿兒島豚肉炒飯,夠乾身

冰糖燕窩

冰糖燕窩,傳統簡單做法,不太甜,作尾無負擔。

三色溫茄伴花椒 加拿大象拔蚌條
松葉蟹膏琵琶蝦