2017-06-14 57 views
嚟到旺角嘅Smokey Ice,出面因為維修緊所以有啲棚架晌度。呢列吧檯有啲酒吧嘅感覺。牆上有漫畫英雄做主題嘅二次創作,幾有特色。單睇餐牌嘅相或者會以為只係普通嘅鐵板牛扒、漢堡包、吉列豬扒同腸粉,其實佢哋全部都係甜品嚟,都真係幾搞鬼,亦都係吸引我嚟試嘅主要原因。七成熟雪糕牛扒,用咗乾冰去營造煙霧迷漫嘅效果,雪糕牛扒側邊仲有花生醬西多士、燒香蕉、菠蘿粒同鮮士多啤梨,就好似薯餅、薯條同雜豆咁。雪糕牛扒外層係朱古力雪糕,切開之後中間就包住士多啤梨雪糕,徹底模仿返牛扒七成熟時嘅狀態,既認真又盞鬼。夢幻白桃雪葩,同樣地用咗乾冰製造煙霧效果,維持時間比我之前晌其他地方食過嘅耐好多,大可以安心慢慢影相。雪葩用白朱古力小花點綴,入面就有啲白桃粒晌度,質感細滑清甜,都唔錯。(附上影片,openrice要電腦桌面版先可以睇到)

呢列吧檯有啲酒吧嘅感覺。

牆上有漫畫英雄做主題嘅二次創作,幾有特色。

夢幻白桃雪葩

(附上影片,openrice要電腦桌面版先可以睇到)
夢幻白桃雪葩