2024-04-24 20 views
收工去左半山嘅蘇豪區食飯,個度除左酒吧仲有唔少餐廳,今日搵左間專食薄餅嘅,就入去試下。一入舖頭就見到佢地專做pizza嘅爐,唔係普通嘅焗爐,果然薄餅有追求👏🏻Uncle Kong 8inch 👍🏻👍🏻👍🏻佢係個爐一出就上枱,一上枱就已經聞到好香。芝士熱辣辣仲有拉絲😍,而磨菇焗完香味好出,特別想讚下個餅底,見佢薄薄地以為好脆,點個原來脆之餘仲有少煙韌,好有層次,抵讚😎👍🏻。Lingune with fresh Crab Mushroom, Prawns, Crab Meat & White Truffle Oil 👍🏻👍🏻👍🏻佢地嘅蟹肉似係一梳梳,似係人手拆肉,食得出鮮味,唔係一般嘅急凍貨,呢度真係要畀心機分佢👏🏻大蝦彈牙,味道都夠鮮味,我朋友覺得個意粉比較淡,不過我就覺得咁先可以食到海鮮嘅鮮味😜今次呢個份量,兩個人嚟食都夠飽,薄餅叫到12inch嘅話可能會太多,畢竟都算係濃味嘅。係一眾嘅酒吧林立之中,有間靜靜地食pizza意粉嘅都幾chill,佢地仲有happy hours,叫飲品半價,都幾抵玩。推介畀大家幾個朋友嚟飲酒食飯吹水🍻

Uncle Kong 8inch 👍🏻👍🏻👍🏻