2023-01-05
🤩太子中x法式fushion菜😯So Chill So French🇫🇷 呢間小店雖然唔係走高級路線🫦不過我哋一致認為呢度不失為一個唔使花大錢又可以試到特色fusion菜嘅好地方☺️包你有一個不boring嘅用餐體驗🍽️🔅精緻前菜(個擺盤好浮誇🙀)底盤上面嘅係炸腐竹(可以食)同豆豉(裝飾架ja)主腳其實係細細粒嘅蜆肉同吞拿魚他他😆係咪估佢唔到先😏擺盤明顯花過心思💓一邊食一邊讚^-^🔅黑松露椰菜花湯🥣 呢個湯比平時出面西餐廳飲嘅白湯濃郁,超creamy😌湯入面有幾種菌類,相信鐘意黑松露嘅朋友一定岩🙋🏻♀️🔅蔗香煙燻法國乳鴿 蟠桃果汁第一次食用西式嘅方法烹煮乳鴿,聞落食落有蔗香,有外國風味嘅乳鴿應該好少人試過,表面仲灑上脆米,味道係特別嘅🫰🏻🔅慢煮檸檬雞卷由於佢係慢煮,雞肉做得好淋身,好入味。雞卷既外圍有煎煮過,所以做到脆脆地,灑埋檸檬碎屑,聞落好醒神🤩🔅西班牙半熟紅蝦飯紅蝦鮮甜,個飯吸收埋蝦嘅鮮味,飯粒做到粒粒分別,唔會偏硬或者偏軟👍🏻🔅咸蛋黃焦糖雪糕呢味甜品又係驚喜之作,鹹鹹地嘅蛋黃,配上凍冰冰嘅雪糕,一啖甜一啖鹹,食到心心眼出埋嚟😍佢哋有幾款Dinner set可以揀,我哋覺得抵過散叫3
🔅精緻前菜(個擺盤好浮誇🙀)
🔅黑松露椰菜花湯🥣
🔅蔗香煙燻法國乳鴿 蟠桃果汁
🔅慢煮檸檬雞卷
🔅西班牙半熟紅蝦飯
🔅咸蛋黃焦糖雪糕
佢哋有幾款Dinner set可以揀,我哋覺得抵過散叫
3道菜/4道菜/5道菜 價錢由$200-300左右不等
有興趣可以去試吓呀👊🏻