2022-09-18
深水埗遠離煩囂的另一邊發現了這間cafe,原來是一間叫「民興」針車行舊址,到第三代傳人傳承祖父的歷史,開了這間保留了一些針車裝飾的cafe。內裡的格局簡約,分上下層 (留意上層全自助哦),menu 上有coffee & cocktail、#Keto #生酮 /Low carbs #低碳 選擇。店內有售賣 #Gin #beer bottle #白蘭樹下 #咖啡工具~·~·~·~·~·~·~·🍸 So Gin & Tonic 熱辣辣天氣,一定要飲杯Espresso tonic 😌 呢杯加Gin~非常微的Gin 酒味 (平時飲半杯啤都面紅既我,完全無反應就知酒精濃度🙊),仲有citrus notes 🍋 性價比高 $52😏☕️ Latte不過不失 🙂 🥒🦐 (Keto 生酮) 香煎虎蝦翠玉麵配蝦香半乾蕃茄醬雖然虎蝦唔係非常彈牙,翠玉瓜麵都算爽脆,略嫌蕃茄醬唔夠掛麵,但勝在蝦味十足,整體評分都ok😂 所以已經係第2次食 🥪 黑毛豬叉燒滑蛋酸種黑麥包 #sourdough #sandwich 好fusion 的組合~ 推薦😋 酸種麵包外皮脆得黎唔硬,外裡鬆軟。配上厚切黑毛豬叉燒及香嫩滑蛋,幾好味~
~·~·~·~·~·~·~·
🍸 So Gin & Tonic
☕️ Latte
不過不失 🙂
🥒🦐 (Keto 生酮) 香煎虎蝦翠玉麵配蝦香半乾蕃茄醬
好fusion 的組合~ 推薦😋 酸種麵包外皮脆得黎唔硬,外裡鬆軟。配上厚切黑毛豬叉燒及香嫩滑蛋,幾好味~ 呢款仲有Keto版本
~·~·~·~·~·~·~·
味道 ⭐⭐⭐⭐ ☆