2008-11-21 36 views
今晚第一次o黎幫襯, 呢到o既西餐buffet就食得多, 中菜廳就未試過! 入去第一個感覺........無人o既! 7點多仍是得我們這一枱客! 這樣也好, 傾偈方便! 查實坐落也有很多客人, 可能只係我早放工o者!癈話少講, 前菜點了....1. 鹵水牛脷及豆腐-味道香濃, 牛脷很淋, 豆腐微熱夠滑2. 椒鹽白飯魚-很番脆, 還可以!主菜1. 蟹拑-啖啖肉, 新鮮即整, 唔錯!~2. 牛肋骨-份量少, 味道同質感普通, 又無汁, 唔及韓國餐館整o既咁美味! 3. 唔知咩鹽雞-很滑很入味, 唔錯!4. 又唔知咩雞卷炒豆粒-連埋生菜上, 舖上涵料一同吃, 有兒時阿嫲整o既炒肉碎感覺! 但味道同材料都很普通!5. 豬肺湯-很清甜, 有很多湯料, 豬肺, 瘦肉, 螺肉還有靈芝, 很滋陰呀!6. 蝦醬肉片煲仔飯-很香, 蝦醬伴上肉片很入味, 兼且還有雞件, 飯也很大煲, 正!7. 臘腸煲仔飯-我唔太吃臘腸, 朋友話好味, 夠瘦唔肥!餐後侍應還送上兩款糕點, 我們還不夠喉, 想叫熱糖水吃, 侍應非常好人, 送上每人一碗圓肉南瓜露, 很特別, 很番圓肉味, 唔太甜, 好滿足!
癈話少講, 前菜點了....
1. 鹵水牛脷及豆腐-味道香濃, 牛脷很淋, 豆腐微熱夠滑
2. 椒鹽白飯魚-很番脆, 還可以!
主菜
1. 蟹拑-啖啖肉, 新鮮即整, 唔錯!~
3. 唔知咩鹽雞-很滑很入味, 唔錯!
7. 臘腸煲仔飯-我唔太吃臘腸, 朋友話好味, 夠瘦唔肥!
$200 (Dinner)