2009-10-19 16 views
星期日晚,,食飽飯無咩做,,就行去試下哩間新開ge甜品店!!1行4人,,叫左好多野食 (對於岩岩食飽黎講!)可能星期日關係,,7點幾8點去到,,唔太多人..環境好舒服!!待應哥哥都好用心介紹我地食咩甜品,,係咩成份等等..又問我地意見!servics唔錯架!!講下食物..朱古力雪糕批!!!好食到不得了,,,中間又有d朱古力咬下,,正!!又叫左個拼盆<<<其實佢有個好靚ge名..不過我唔記得左!合桃甘筍蛋糕,,第2度食唔到ga,好健康ge 1個蛋糕!!當然味道唔錯啦!!法式燉蛋,,好有驚喜,估佢唔到咁好食!!個蛋好creamy!!食過咁多次,,哩間我最鐘意!!blueberrychees cake..好味!好味!有都會海逸酒店個間咁好食,,個cake唔會好實,,不黏口..食得好舒服好輕鬆!!!!榴槤腸粉,,好食到不得了!!!勁香榴槤味!!鐘意食榴槤ge 1定愛上佢,,旋轉樂園!我最愛火龍果加石榴..好好飲!!好清香!*雜果撈河! 都係好香好好食!d河粉梗係唔係茶餐廳個d啦!係咩黎?? 都係問番個度個哥哥先啦..我唔記得左!*木糠豆腐布甸..清清地!!! 睇住佢拎出
1行4人,,叫左好多野食 (對於岩岩食飽黎講!
servics唔錯架!!
講下食物..
朱古力雪糕批!!!
好食到不得了,,,中間又有d朱古力咬下,,正!!
又叫左個拼盆<<<其實佢有個好靚ge名..不過我唔記得左!
榴槤腸粉,,
好食到不得了!!!
勁香榴槤味!!鐘意食榴槤ge 1定愛上佢,,
我最愛火龍果加石榴..好好飲!!好清香!*
雜果撈河!
都係好香好好食!d河粉梗係唔係茶餐廳個d啦!
係咩黎?? 都係問番個度個哥哥先啦..我唔記得左!*
木糠豆腐布甸..
清清地!!! 睇住佢拎出黎個時彈下彈下真過癮!!
薑汁燉奶,,
好滑呀!好滑呀!
我最愛,,
朱古力流心湯丸配玫瑰甘露!!
真係好好好好食!!!試左咁多野,,我1個人都食左4粒咁多,,
食完哂真係覺得自己好幸福!!!! 哩d就係甜品ge魔力!!

最後..再打好包個芝麻糊,,薑汁燉奶,,芒果同榴槤腸粉番去俾無出黎ge屋企人分享!!
之後就好滿足咁行番屋企啦!! =]
個芝麻糊食落有d苦苦地,,證明佢真係用黑芝麻磨出黎,,唔似得街口個d,,用粉沖成!
我1定會得閒就會行落去食下 =]
同朋友傾計聚會,,的確係1個唔錯ge選擇!!
朱古力雪糕批
合桃甘筍蛋糕,法式燉蛋,藍莓芝士