2024-12-11 609 views
最近啟德開咗SOGO雙子會而家尖沙咀SOGO關門取代嘅係啟德,商場佈局類似日本商場頂樓都是餐廳。我哋今次就試咗其中一間次新泰東南亞餐廳。餐廳定價唔算太貴,我哋就試咗店員推介菜式鴨肉生菜包,馬莎文牛腩配薄餅,蒜蓉炒椰菜苗,泰式燒西冷牛扒。非常喜歡鴨肉生菜包,比起正常豬肉生菜包香口惹味,馬莎咖喱適合唔食得太辣嘅朋友甜甜地配上薄餅可以將所有醬汁清掉。燒西冷牛扒軟件切片配上兩款泰式醬汁,軟腍多汁。甜品方面就試咗芒果黑白糯米飯,糯米飯粒粒分明配上椰汁及新鮮芒果,忍唔住一啖接一啖。人民方面亦非常有驚喜,叫了椰青沙冰竟然係原個椰青將所有椰子肉及椰青水製成沙冰,清甜而解渴。啟德又多個新嘅食飯地方可以試吓,餐廳仲有露台位置非常chill.