2019-06-21
呢間zentro位於威靈頓街 以為佢位置咁靚可能好貴 點知原來食物環境都ok 價錢仲幾親民𠻹喎😧裝潢係酒吧格局 有種西式嘅摩登但又有日本嘅元素 幾有趣Menu選擇非常多 除咗呢兩張 其實仲有好多串燒或者燒物可以揀👻 overtimed lunch去到8pm嘅呢個安排亦相當貼心🤓照慣例post左張單先🤫 點咗串燒 小食同overtimed lunch set 感覺樣樣都試咗啲先至係$421🤯兩個人係soho區一間靚靚仔仔嘅餐廳食晚飯 食物質素仲要無伏 我覺得唔算貴沙律湯同橙汁 正常發揮 🥗幾新鮮👍🏻牛舌同日本番薯仔 叫咗兩串牛舌因為牛舌呢個部位真係好好味😳同其他部位唔同 有種特別嘅香味 呢度嘅串燒據講係用咗備長炭 講真我條脷無咁叻食得出個分別😂不過用備長炭燒應該健康啲 健康得嚟仲保持到一樣咁香 抵讚😛雞翼同雞腎👍🏻👍🏻👍🏻鵝肝配豆腐干 呢個相當有驚喜🤫首先塊鵝肝好大燒得好香 一咬落去啲油脂必哂出嚟超正 而且用豆腐干蟹子同蔥嚟襯個味道豐富咗好多🤓 同多士比較唔會焗稔咗塊包 或者一舊法包硬㭾㭾咁 簡單嚟講就係好味😳日式溫泉蛋牛柳丼配味噌汁 呢個又係好正 主要係個汁甜甜地好好送飯 賣相又夠晒色
裝潢係酒吧格局 有種西式嘅摩登但又有日本嘅元素 幾有趣
沙律湯同橙汁 正常發揮 🥗幾新鮮👍🏻
雞翼同雞腎👍🏻👍🏻👍🏻
日式溫泉蛋牛柳丼配味噌汁 呢個又係好正 主要係個汁甜甜地好好送飯 賣相又夠晒色彩繽紛 估都估到 甜椒 牛柳粒 日式燒汁 蔥 溫泉蛋 呢啲配搭一定好食🥳🥳 簡單而又fool proof嘅配搭🎀