2019-08-01
好耐無同媽咪撐台腳接完佢放工就帶佢黎左中環食pizza~朋友推介過 所以一早已經決定要食uncle pizza舖面唔算大 裝修走歐美風 幾chill架都最得意係呢度啲pizza全部都係用人名黎命名我同媽咪就揀左Uncle Cowboy(BBQ lover) ($148)唔係話太肚餓所以嗌左8'就算~一上台已聞到好香 size又剛則好 兩個人share好夠食!pepperoni同芝士 都係我嘅最愛新鮮焗起嘅點都係好食啲嘅pizza邊微微燶好香口 芝士仲要拉哂絲另外再嗌左caesar salad with salmon($108)清清地 又唔會太多醬浸到啲麵包粒淋哂咸咸地嘅火腿粒又掉起食慾唔錯 不過如果可以大碗少少就好喇最後食完咸食緊係要啲甜野啦~嗌左個home-made Apple crumble($58)crumble有少少淋 不過入面果肉都好足料一啖crumble 一啖凍冰冰嘅雪糕 透心涼呀!兩個都無飲酒不過都俾大家睇下個drink list la~
舖面唔算大 裝修走歐美風 幾chill架都
最得意係呢度啲pizza全部都係用人名黎命名 我同媽咪就揀左Uncle Cowboy(BBQ lover) ($148)
唔係話太肚餓所以嗌左8'就算~ 一上台已聞到好香 size又剛則好 兩個人share好夠食!
pepperoni同芝士 都係我嘅最愛
新鮮焗起嘅點都係好食啲嘅
pizza邊微微燶好香口 芝士仲要拉哂絲
另外再嗌左caesar salad with salmon($108) 清清地 又唔會太多醬浸到啲麵包粒淋哂
咸咸地嘅火腿粒又掉起食慾
唔錯 不過如果可以大碗少少就好喇
最後食完咸食緊係要啲甜野啦~
crumble有少少淋 不過入面果肉都好足料
一啖crumble 一啖凍冰冰嘅雪糕 透心涼呀!
兩個都無飲酒
不過都俾大家睇下個drink list la~