2024-07-18
平時比較少行SOHO區,今日難得經過,試嚇嗰度嘅餐廳,朋友想食pizza同意粉,所以就揀咗呢間。有個大隻哥哥出嚟招呼我哋,態度親切友善,好有耐性咁同我哋介紹有咩推介食物同埋酒,不過我哋唔飲酒,所以冇叫。我哋得兩個人,所以只係叫咗一個意粉同一個Pizza,兩樣食物份量都好足,最後Pizza食唔曬仲要打包走。🍝白酒大蜆扁意粉意粉煮得軟硬適中,加咗酒入去煮,未食已經聞到陣香味,加上啲蜆勁多勁大隻,隻隻都肥嘟嘟脹卜卜,食落口仲好爽口彈牙,肉質好鮮甜。🍕Uncle Cowboy (B.B.Q. Lover)我本身係meat lover,又鍾意BBQ醬汁,所以見到Uncle Cowboy即刻諗都唔使諗就揀咗。Pizza上面有辣肉腸、辣味腸、火腿同青辣椒,非常惹味,加埋滿滿嘅芝士,一攞起拉絲拉到幾呎長,未食已經流曬口水。Pizza係脆餅底,雖然有肉有芝士,但係一啲都唔膩,食完一塊又一塊。去開SOHO區,一定要嚟呢間餐廳食,誠意推介!
🍝白酒大蜆扁意粉
🍕Uncle Cowboy (B.B.Q. Lover)
去開SOHO區,一定要嚟呢間餐廳食,誠意推介!