何蘭正呢個餐廳名夠哂玩味,而無論呢度既環境同主打中西fusion菜既野食都認真可以用「好L正」形容😍餐廳裝潢行懷舊港式style,舊時冰室既佈置配粉紅色霓虹燈牌,復刻得黎又有格調,係好多人黎打卡既熱點。#65peel.🍴24小時慢煮伊比利叉燒,玫瑰露九龍醬園豉油皇鹵獅頭鵝肝配溫泉蛋豬油撈飯🐷($188)慢煮左24小時既叉燒肉質非常軟腍,一啲渣都無,我覺得佢既肥瘦度岩岩好,even配個豬油撈飯都無肥膩感,而個鵝肝都鹵得好入味,酒味好香鹹度都剛好👍🏻.🧂香辣白胡椒,白味噌煮紐西蘭鑽石蜆及粉絲🐚($168)見到每枱都必點呢碟,用上白味噌加白胡椒整成既湯底好香好濃郁,胡椒味配肥美厚肉既鑽石蜆好鮮味,呢啲咁香濃既湯汁我覺得一定要配索湯既食材食,而呢度配既粉絲就完全岩哂我口味,非常掛湯入味🤤.🥣葱油涼拌泰國王鱔,配醬油漬牛油果,萵荀沙律🥗($128)幾特別既一個菜式,好少食鱔係凍食既,點知又唔差喎!黃鱔啲骨唔多而且肉質比白鱔更爽口,加上葱油拌食好鮮味,好岩夏天食既小食。.🥢大澳風情蝦醬脆香雞翼🐥($88)雞翼炸得好香脆,切成單骨食起黎好方便,雖然唔係好食到蝦醬味不過就咁食都係正既😛.🍹芝麻花生湯圓

🧂香辣白胡椒,白味噌煮紐西蘭鑽石蜆及粉絲🐚($168)

🥣葱油涼拌泰國王鱔,配醬油漬牛油果,萵荀沙律🥗($128)

🥢大澳風情蝦醬脆香雞翼🐥($88)

🍹芝麻花生湯圓🥜($118)
其實呢度係岀名手工啤既,不過我本身麻麻地飲啤酒所以叫左杯幾有特色既cocktail,佢以中式茶杯呈上,個底係芝麻糊溝whisky同baileys,上層再唧左花生味既忌廉泡沫,飲落去好有層次,先飲到花生泡沫既鹹香,再試到baileys甜味加芝麻香,認真好唔錯👍🏻
  • 24小時慢煮伊比利亞叉燒,酒香獅頭鵝肝配溫泉蛋,香噴噴豬油撈飯
  • 芝麻花生湯圓