2021-10-17
近排天氣無咁熱,可以行上去Soho揾食🤩原來開左好多小酒吧和特色餐廳今晚去咗間裝修好chill嘅泰西fusion菜餐廳雖然環境有點小,但音樂有格調,配合多元化選擇的酒精類飲品吃著泰式串燒感覺非常寫意😇餐廳更有vegan menu🌱,素食者都可以bookmark黎試下🥰 🥩Wagyu$32🐷Naem Sour Pork Sausage$36🐷Pork’s Neck$32🍍Pineapple$32串燒是泰菜必點的每串即叫即燒,香口又惹味🤤配合自家製泰式辣醬和沙嗲醬,味道份外出色👍🏻 🥩The Crying Tiger Steak “Seua Rong Hai”$228牛扒超大塊,感覺份量遠遠超出了所說明的8oz🤩牛扒7成有點過熟(原本order4成),牛肉帶有少少筋位和比較多脂肪不過肉質都好嫩滑和juicy😋覺得太油膩可以加點紫薑舒解一下 🍝Thai basil chicken Spaghetti (half)$78有半份和全份選擇意粉好特色同時好有驚喜🤩用了九層塔、紅椒、青椒、辣椒 和 雞肉去炒炒得乾身又惹味,好有泰國風味 🐥Lemongrass Ginger Squab$88乳鴿都幾大
原來開左好多小酒吧和特色餐廳
今晚去咗間裝修好chill嘅泰西fusion菜餐廳
雖然環境有點小,但音樂有格調,配合多元化選擇的酒精類飲品
吃著泰式串燒感覺非常寫意😇
🥩Wagyu$32
🐷Naem Sour Pork Sausage$36
🐷Pork’s Neck$32
🍍Pineapple$32
串燒是泰菜必點的
每串即叫即燒,香口又惹味🤤
配合自家製泰式辣醬和沙嗲醬,味道份外出色👍🏻
牛扒超大塊,感覺份量遠遠超出了所說明的8oz🤩
不過肉質都好嫩滑和juicy😋
覺得太油膩可以加點紫薑舒解一下
有半份和全份選擇
意粉好特色同時好有驚喜🤩
用了九層塔、紅椒、青椒、辣椒 和 雞肉去炒
炒得乾身又惹味,好有泰國風味
🐥Lemongrass Ginger Squab$88
乳鴿都幾大隻,外皮燒得好香脆
不過肉量較少,肉味較淡
🥃Old Thai Fashion$118
酒味超濃烈,適合男士
🥥Coconut$68
貼上餐廳logo,應該是signature,超好打卡的
椰青好大個,椰青水又多又清甜👍🏻