2014-03-30 7881 views
銅鑼走得累時, 總是到這裡坐坐。以為可以自我控制, 不行。 同個friend本身唸住一人一杯cocktail就落樓埋單, 點知見倒隔離臺個海鮮拼盤成座山一般高, 減肥就明日復明日吧, 原來呢個真係叫海鮮山, 6個人都未必食得晒, 只好call friend.正所謂出外靠朋友, 集齊5人一齊處理, 龍蝦意料之內的鮮甜, 日本蟹腳肉厚, 蜆爽口但帶少許雪味美中不足, 炸尤魚唔夠脆但新鮮, 蝦普通但夠多, 呢座山確實係一個唔錯既選擇。成口海鮮食過沙律清清腸胃, 個人覺得煙肉多左, 但整體味道不錯, 尤其呢個dressing。我已經8成有多, 竟然個女仔friend話唔飽! @-@就這樣她就點了一個巨型meatball意粉, 我偷左半粒有點後悔, 後悔無留肚, 個meatball肯定係師傅自家制, 肉很新鮮而且中間夾雜住起碼兩種香草, 有oregano同basil, 真係想食多粒。10成飽都要叫翻杯cocktail, 對住個非一般既景點可以唔飲野呢: 呢杯特別! 紅豆cocktail! 因為樓上係日本菜既緣故bar tender竟然弄出一杯類似紅豆冰但有有sake既cocktail, 超好飲w
銅鑼走得累時, 總是到這裡坐坐。
正所謂出外靠朋友, 集齊5人一齊處理,
seafood mountain
成口海鮮食過沙律清清腸胃,
garden salad
giant meat ball spaghetti
呢杯特別! 紅豆cocktail! 因為樓上係日本菜既緣故bar tender竟然弄出一杯類似紅豆冰但有有sake既cocktail, 超好飲wor!
red bean sake tail
以後可以試試在家自制一杯豆冰cocktail!

今晚天色真係好浪漫, 紫色的一片天, 可惜我今天單身…哈哈。
mixed berry delight
Waiting Time
13 Minutes (Dine In)
seafood mountain
giant meat ball spaghetti