2012-07-06
呢到日夜環境都幾好,日間有日光,夜晚又有街景,靜靜的很舒服。日式焙茶伯爵啫喱星冰樂® Hojicha + Tea Jelly Frappuccino® blended beverage (中Grande$39)好正!!茶味極濃呀!!唔太甜。茶啫喱好好好食只有少少甜,好味!雖然呢杯要$39,係好貴,但的確好飲,有時返工辛苦,獎自己飲1、2次都OK架。Quad Espresso + Jelly ($24 + $5 =$29)我最鍾意4Shot加冰飲,呢期選用的咖啡豆沖出來好啱味,濃得來少少苦唔酸,襯夏天我地更加Jelly,咖啡Jelly好食又唔甜,正!星級滋味杯 Petites Cup ($22 - 5pcs, $28 - 8pcs)夏季初第一期出過一次都係有5款,上次我冇試到,今次食只因食完晚飯想食D甜品又唔想太heavy,1盒5粒都食得落,所以試吓佢,不過今次食嘅係第2輪新推出的,有2款新野,上期有2款冇咁受歡迎的被Out啦。1. (NEW!) Spicy Herbs Scone 火辣香草鬆餅 x 2呢個新野好味,其實唔算火辣,只有一點點辣味而已,有芝士同香草碎,如果一盒5粒齋食呢款都
日式焙茶伯爵啫喱星冰樂®
好正!!茶味極濃呀!!唔太甜。
茶啫喱好好好食只有少少甜,好味!雖然呢杯要$39,係好貴,但的確好飲,有時返工辛苦,獎自己飲1、2次都OK架。 Quad Espresso + Jelly ($24 + $5 =$29)
我最鍾意4Shot加冰飲,呢期選用的咖啡豆沖出來好啱味,濃得來少少苦唔酸,襯夏天我地更加Jelly,咖啡Jelly好食又唔甜,正! 星級滋味杯 Petites Cup ($22 - 5pcs, $28 - 8pcs)
呢個新野好味,其實唔算火辣,只有一點點辣味而已,有芝士同香草碎,如果一盒5粒齋食呢款都好,因為係最好(有)味嘅。
2. (NEW!) Almond Finger 杏仁牛油酥
唔.....杏仁片太太太小,食左都唔覺有杏仁,但可能放得太耐了,牛油酥唔算鬆脆,已經有D軟,唔好食。
3. Double Chocolate Cookie 濃情朱古力曲奇
呢粒真係好濃~情!朱古力味重又唔甜喎,有朱古力碎粒,幾好味。
其實另外有款<碎朱古力曲奇>,只係唔想叫2款都係朱古力,所以揀咗呢款。
4. Cheese Puff 一口芝士泡芙
唔好食,冇芝士嘅,應該話係冇味呀,又淋!!!