2022-11-17
替朋友慶生揀左Intercontinental Grand Stanford Moët & Chandon主題嘅staycation package,enjoy完Moët & Chandon主題嘅外帶下午茶,影左一大輪相又游完水,就去Club InterContinental享用我地嘅3-course Set Dinner。我地揀左第一輪晚餐時段 (18:00-19:45),遲左少少18:15到仲可獲安排窗邊位置,如果再遲多10分鐘就冇曬窗邊位啦,真係好好彩!迎賓嘅Moët & Chandon迷你香檳一枝(200ml)早已預備好放係檯上,落地大玻璃嘅景觀真係好正,望住個靚海景食堅chill~頭盤香檳啫喱鮮蝦沙律配芒果汁特別在於個香檳啫喱,個人唔覺得特別好味但幾過隱嘅!香檳啫喱為個沙律加添左一dd苦澀同酒味,有d似西柚。燒紐西蘭西冷伴法式烤蕃茄、蒜香烟肉薯角配芥末籽香檳汁好高質,西冷扒有厚度,七成熟冇overcooked,粉嫩多汁又唔黐牙,bravo!烤番茄同四季豆伴芥末籽香檳汁又幾夾,略嫌薯角乾左d。嘆完個西冷原來已經差唔多夠鐘還檯,個半鍾多d真係有d趕,快快食埋個香檳柚子撻就還檯去散
嘆完個西冷原來已經差唔多夠鐘還檯,個半鍾多d真係有d趕,快快食埋個香檳柚子撻就還檯去散步。呢個3-course Set Dinner真係唔錯,餐廳有情調兼海景一流,如果用餐時間長d會更好~
Menu-