2018-12-16
前排去過紅磡分店覺得幾好味,發覺原來觀塘都有分店就去同個舊同學試下。觀塘呢間嘅裝修比較美式,牆上掛住掛畫同結他🎸。原來逢星期一、二係steak night🐂,有精選嘅牛、豬🐖、羊🐏套餐,非常抵食。職員好有心機咁介紹每款肉質嘅特色。最終我哋揀咗燒美國牛隔膜肉扒,牛霖肉肉味同炭燒味好重,由於近腩位,油脂甘香,如果overcook就食唔出肉嫩多汁,所以揀medium rare至medium就最perfect,再配埋茄汁或者燒汁真係無得頂。另外加20蚊仲有黑松露醬配薯條🍟,啲黑松露味好香,點薯條真係very good!👍餐包有少少nuts同香草,味道幾香, 點橄欖油同黑醋非常配合。餐湯係忌廉波菜湯,忌廉又香又濃,個湯夠杰身,用料十足。紐西蘭牛肩肉串:炭燒味重,肉質稔滑,仲有蕃茄🍅同青瓜🥒中和番油膩感。水牛城雞翼🐔:雞翼入味,味道唔算好辣,加埋少少香草更加美味。好立克心太軟配雪糕🍧:通常出面餐廳食親都係朱古力心太軟,但呢度好特別,係好立克味心太軟,外層好夠脆,流出嚟嘅好立克醬夠熱,仲有好香好立克味。配埋一口凍嘅曲奇味雪糕,太好食啦!伴碟仲有朱古力碎、士多啤梨🍓、芒果同香蕉🍌,賣相非常吸引。法式啤
觀塘呢間嘅裝修比較美式,牆上掛住掛畫同結他🎸。
餐湯係忌廉波菜湯,忌廉又香又濃,個湯夠杰身,用料十足。
法式啤梨批配雪糕🍧:批底皮脆,配埋啤梨蓉🍐一齊食,絕配啊!面頭仲有雪糕🍧同脆餅🍪,伴碟有什果,正!
另外飲品都不得不提,除左點左杯Gin 酒🍹之外,仲揀咗杯Mocktail- Arctic Peach🍑🍸,由菠蘿、水蜜桃同🍑檸檬🍋mix埋嘅沙冰,果味夠濃,味道甜甜的,啱晒鍾意飲mocktail嘅我。