2010-10-17
慕名而黎呢樹酒店至高層32/F roof deck bar,今晚有9成full,我地被安排室內坐,近bar檯一邊既低層,order兩杯野加個併盤,最後都係失望而回。失望有幾樣野:1) 音樂聲太大,傾唔到計。2) 格局有d唔舒服,雖然有一個咁好海景view,但室內設計感覺麻麻,三層高坐位雖然有考慮到每個位置都有海景角度,但就限制左家私變化,cushion無得挨幾唔舒服,點可以坐得耐? 高台設計令到bar檯一邊企唔到又坐唔好,怪怪的,樓底給高台影響,空間感覺細左。燈光暗到連睇menu都有困難,或者menu d字唔好用灰銀色好少少。3) 由入門口見到兩位小姐到走離開擦身經過服務員什至那位俊朗經理,都無聽過任何歡迎你,下次再光臨的說話。(反而lobby服務員都會走黎問下有咩需要幫忙)。佢地對客無咩笑容,留意到佢地同事之間就會笑下,一見客就收番晒。4) 我地無join memeber,填完表格,過左陣一手遞張會員卡埋黎,係一隻手遞過黎,咩都無講,態度似 「喲,你張卡,拎住!」似乎唔多稀罕多我地一個membership咁。 5) serve我地個個section的服務員,好唔專業亦無禮貌,無咩笑容
失望有幾樣野:
1) 音樂聲太大,傾唔到計。
5) serve我地個個section的服務員,好唔專業亦無禮貌,無咩笑容,覺得佢最好唔好叫佢order野,唔想做咁。order野就走開,又唔覆你order咩,又會講多謝之類的說話,如果我幫親街市俾20蚊杯野飲,我唔會期望d咩,但係而家我俾4倍多價錢飲野食野就覺得唔值同幾核突。呢個男服務員亦都係個個同我地做membership個個。
6) 飲左兩杯野加個併盤,食物尚算ok。
好多bar好過呢樹,只係呢d bar唔夠呢樹高。
最後都無拎張membership卡走。