2017-06-12
炎炎夏日,瞓醒覺自然醒後,最好食個Sunday brunch。翻查返我的food diary,之前有日路過呢間咁美式餐廳仲未食過,就帶朋友去try try。環境都幾舒適,多窗見到大量日光,不會感覺焗束。整天食English breakfast,食到厭可以轉個口味,呢度的Brunch menu 12 至5:30pm,主打美式和墨西哥菜。有American street food 味道的'爆棚'手撕豬肉熱狗($108)用木tray上。Super dog 麵包幾soft,Pulled pork 做得非常好,肉質鬆軟又入味,調味出色,帶少許spicy,食落仲好juicy。配料除左豬肉外,仲有熱狗腸,內含爆漿芝士,味道濃郁。面加爽脆的紫椰菜,今口感特別豐富。加$15 可轉特飲Mocha,拉花很漂亮,濃郁的朱古力味很好飲。Super chicken salad ($88)有super food 羽衣金藍,還有烤粟米、牛油果、洋蔥、cherry tomatoes、生菜,十分健康。雞胸肉黎講都算嫩滑,唔會太dry,配巴馬臣芝士和農夫汁,令沙律更香和美味。飲茶都可以好relaxing,Strawberr
環境都幾舒適,多窗見到大量日光,不會感覺焗束。
飲茶都可以好relaxing,Strawberry & mango tea,有淡淡的水果香氣,很香甜,味道清優。
太陽蛋燒牛脷三文治($108)用法式軟包夾住煎蛋牛脷、生菜連沙律醬,好creative,好少用牛脷做主食,grilled beef tongue既香口又有嚼勁,法包烤過變得香脆,蛋漿包住材料整個一齊食,超級yummy。配薯條的,但如果可以加錢轉沙律就好啦!
Dessert是必需的,估唔到呢度都有閃電泡芙eclairs delight ($48),賣相吸引,泡芙裡的焦糖醬很幼滑,配脆脆的eclairs,很好吃,topping係白朱古力,而小圓餅是軟軟的蛋糕片,幾特別。
今日係大食左D,為左double up happiness,再order埋朱古力新地($58)。 是又brownie、cookie & cream、香草雪糕、fresh cream加法式小圓餅組成的,扎實的brownies含nuts,且朱古力濃度高,配雪糕食一流。