2015-10-19
2059 views
Search 過openrice, 將boardgame 同 cocktail 放埋一齊,香港應該得佢地一間。同埋我地成班人咁難得先約齊,更係想坐耐d,無咩邊間可以唔限時,佢地weekend min charge 一人一個餐就可以任坐到收鋪(12am),加上個Surprise (Free) Rainbow shot 無得輸,所以再次去幫親。好明顯佢地唔係主打野食,pasta 得5款, 叫咗個卡邦尼餐($88包野飲),相貌平平,無花巧裝飾,但味道比預期中好, 汁同份量都啱啱好。野飲反而好多選擇, 新加咗梳打茶,朋友試咗杯蜜桃味,有氣嘅蜜桃紅茶咁,有氣水嘅感覺但又唔會太甜,值得一試。我地有幾個就另外加咗$16轉cocktail, 個menu除咗Long Island , Sex on the beach之外, 其他都未見過,我地膽粗粗試咗幾杯有"LIKE"嘅,好彩嗰幾杯一d都唔伏, 飲落酒味都唔會太重,特別推介里3杯Cocktail:Alligator ,有d似蜜瓜糖味嘅酒; Nothing,蜜瓜菠蘿椰子味,好清新; Kiss Me, 似strawberry味益力多。到上蛋糕環節,當大家f
到上蛋糕環節,當大家focus喺個蛋糕嘅時候, d staff開始放d shot glass 出黎, 接主就黎表演拉Rainbow Shot, 大家都超Surprise,最開心當然係送嘅,一人一杯,永不落空。D staff 超 nice,見我地咁開心,再即興私人醒咗杯halloween special shot "Brain Hemmorage" , 送俾壽星,我地另加咗幾杯($38 each) 個樣夠恐怖,好似浮緊嘅腦咁,襯晒halloween,個腦原來喺將baileys固體化整成,口感有d怪但好特別。
另外佢地有一大個櫃boardgames, 好多普通cafe無嘅,特別推介玩「傳情達意」,佢地有兩副,夠16人玩,笑到肚痛嘅遊戲。(ps. 小心笑得太大聲,俾隔離檯怒視)