2023-11-16 50 views
鮪世市場花園街3-5號鴻威大廈地下10-11號舖旺角真係好多好嘢食,今日就同朋友放工去食最鍾意嘅日本嘢。今次揀咗喺旺角呢間壽司店,埋位用QR code 落單, 夠晒方便。鮪世壽司盛 : 8件一碟,有大拖羅、油甘魚、金目鯛、帆立貝、磯煮鮑魚和海膽等,皆有豐富油脂且新鮮甜美。每一件壽司都具有高品質,色澤鮮豔,肉質厚實嫩滑。特別要提的是大拖羅,脂肪分佈得像雪花般均勻,入口即溶,每一口都能品嚐到魚油的香濃,肥美得令人驚艷。他們的原條鰻魚飯也非常驚喜。兩塊大大的蒲燒鰻魚,質感彈牙,與醬汁的搭配簡直美味極了。此外,我還嘗試了他們的本鮪赤身飯。這種本鮪赤身肉質結實,非常鮮美。搭配蔥花吞拿魚蓉和日本玉子,口感豐富。除了主餐外,他們還贈送了日式蔬菜沙拉、蒸蛋和味增湯,真是物超所值。
鮪世市場
花園街3-5號鴻威大廈地下10-11號舖