2020-12-03
之前留意到國際旅遊網站Big 7 Travel選出香港最好食嘅漢堡包店,隔咗一段時間,終於有機會試下被評為【第1位】嘅Burger Joys。呢次嚟到西營盤第一街嘅分店,唔好睇佢舖頭細細,位置唔多,店舖入面係坐滿客人,同埋keep住有外賣單,好旺場!睇menu時發現佢地所有嘅牛肉漢堡都用上USDA美國優質黑安格斯牛肉,咁嘅價錢講真係唔貴。漢堡餡料除咗有牛,仲有雞、魚同埋雜菌蘑菇揀,更可以add on其他配料!我哋點左兩個burger,其中一個加咗$41升級做套餐,另外再加多份雞翼小食。✨牛肉漢堡Single Burger對呢個漢堡嘅第一印象係包底,同平時食到嘅好唔同,質感非常厚身軟熟,外皮邊位帶微微焦脆,仲有濃濃嘅牛油香。餡料有蕃茄、生菜、酸瓜、紫洋蔥圈同安格斯牛肉漢堡,牛肉漢堡肉味香濃,肉質有咬口唔鬆散,配埋新鮮配菜,中和肉膩嘅感覺,的確好味!✨魚柳漢堡 Fish Burger魚柳好大塊,而且炸得外脆內嫩,入面嘅肉質仲係好滑溜!食落啖啖肉,好juicy!✨薯堡Tater Tots平時喺連鎖快餐店習慣咗跟餐要薯條,呢度除咗薯條,仲可以配薯堡、洋蔥圈、扭扭薯條。我哋嘅薯堡炸得外層香脆唔油
✨牛肉漢堡Single Burger
✨魚柳漢堡 Fish Burger
✨薯堡Tater Tots
平時喺連鎖快餐店習慣咗跟餐要薯條,呢度除咗薯條,仲可以配薯堡、洋蔥圈、扭扭薯條。我哋嘅薯堡炸得外層香脆唔油膩,脆卜卜,一啖一粒,食到停唔到口。
✨蒜香雞翼Crispy Garlic Wings
雞翼同樣香口,蒜香味濃,個人略嫌醬汁太多,可以分開上會好啲。
✨Coconut Water
跟餐飲品除咗汽水,仲有椰青水可以揀,都係一個唔錯嘅選擇!