2015-04-15
今日係我生日,所有女仔生日都想俾人重視同驚喜又浪漫。一於黎個浪漫蒂克既晚飯先,今次西餐table for 2, me and you。走到入餐廳,燈光暗暗既,都幾適合拍拖情侶黎。見在場都有唔少一pair pair既,所以唔會好嘈好多人咁ruin左個氣氛。秘密呀,示愛呀都幾好選擇咁lol廢事選擇,就要食這個二人餐,包沙律、前菜、湯、主菜、甜品店員都好主動斟水呀,介紹咁,介紹幾款特式啤酒,我要左最strong個個(>9%acl)今晚一於做個女中豪傑飲開酒既都覺得還好,幾多氣泡既,飲落重果香同麥味,如果叫俾無mug飲開既女仔,可能要選擇apple cider。沙律上既蟹肉稔,帶咸香,又有爆發既三文魚籽,配埋balsamic vinegar既菜,爽爽既青瓜,食完幾醒胃架,食慾強增!雖然話鵝肝係人隔硬迫餵野食俾d鵝,但大時大節食都okay既。鵝肝煎得好靚,外脆內軟滑,一啖咬開,油分慢慢滲出來,無怪味。田螺就好滑,個汁好濃襯埋薯容好好食!餐既雜菜湯,正常貨色,普通。大蘑菇雜菌意大利飯個飯好creamy,每粒米都充份吸曬d汁,雜菌中已完全混合於米中,所以食落爽爽煙煙un un。個大蘑菇好大,
所有女仔生日都想俾人重視同驚喜又浪漫。
一於黎個浪漫蒂克既晚飯先,
今次西餐table for 2, me and you。 走到入餐廳,燈光暗暗既,都幾適合拍拖情侶黎。
見在場都有唔少一pair pair既,所以唔會好嘈好多人咁ruin左個氣氛。 秘密呀,示愛呀都幾好選擇咁lol 廢事選擇,就要食這個二人餐,包沙律、前菜、湯、主菜、 甜品
今晚一於做個女中豪傑 飲開酒既都覺得還好,幾多氣泡既,
飲落重果香同麥味,如果叫俾無mug飲開既女仔,可能要選擇apple cider。 沙律上既蟹肉稔,帶咸香,又有爆發既三文魚籽,
配埋balsamic vinegar既菜,爽爽既青瓜,
食完幾醒胃架,食慾強增! 雖然話鵝肝係人隔硬迫餵野食俾d鵝,
但大時大節食都okay既。 鵝肝煎得好靚,外脆內軟滑,
一啖咬開,油分慢慢滲出來,無怪味。
田螺就好滑,個汁好濃襯埋薯容好好食! 餐既雜菜湯,正常貨色,普通。 大蘑菇雜菌意大利飯
個飯好creamy,每粒米都充份吸曬d汁,
雜菌中已完全混合於米中,所以食落爽爽煙煙un un。
個大蘑菇好大,不過好多汁,食落好原汁原味 比目魚
鹽燒既,淡淡幾清新,同較creamy既risotto相輝映!
肉質甜美,不過太飽食唔到伴碟既薯容 完美晚餐點少得 甜品
一啡一白,好浪漫好sweet! 啡色入面有白色vanilla caramel 白色入面又有啡色coffee味既雪糕
外層佈滿椰絲,香
My birthday is well spent in this restaurant.
Feel so lucky being treated like a princess.
Food is good, price is reasonable, what matters: i got my beloved one sitting opposite to me!