2019-03-09
其實我已經唔係第一次泥呢間呼吸cafe食野了😆我最中意呢間Cafe環境舒適,昏昏暗暗頗有氣氛,唔同層數都有唔同裝潢。情侶泥到又可以一邊食一邊慢慢,係忙碌嘅生活中抖一抖,等我哋嘅靈魂都呼吸一下😚可能因為餐廳有幾層嘅關係,所以都無坐滿客人。當日因為節日無得叫dinner set,所以我哋散叫~檸檬汁煙三文魚冷麵 ($79)酸酸嘅醬汁令人開胃,佢仲有比檸檬再加酸味,不過我哋覺得唔洗加個味就剛剛好🤣特別之處係佢哋將煙三文魚砌成玫瑰花啲形🤣雖然有啲汁,但略厭冷麵有啲乾。紅酒牛尾飯 ($85)個人較喜歡呢個。牛尾唔會過腍,剛剛好而且牛尾好入味,吸曬醬汁嘅味道。而加左啲配菜可以中和番牛尾嘅膩😋西班牙冰咖啡 ($49)有雲呢拿雪糕係面,當雪糕開始融化,甜甜嘅雪糕中和番咖啡嘅苦澀味,所以甜度適中。值得一讚係佢哋用嘅冰塊係由咖啡結冰製成,咁樣就唔會好似一般冰咁怕溝淡左杯咖啡。比利酒冰咖啡 ($65)比利酒味香濃,溝埋咖啡又唔會太苦,味道特別。木愛酒之人必定要試試呢個咖啡🤣同上冰塊係由咖啡結冰整製成。
可能因為餐廳有幾層嘅關係,所以都無坐滿客人。
當日因為節日無得叫dinner set,所以我哋散叫~
同上冰塊係由咖啡結冰整製成。