2013-01-15 61 views
中午時分約左友人食左個LUNCH先再回公司工作.2個人係附近睇左幾間餐廳之後, 都係決定來此店食西班牙菜.此店都提供多款不同既LUNCH, 而且仲可以從當中選2個TAPAS作為主食.友人就叫左辣蝦及PIZZA作為主菜; 至於我就懶得想叫左佢地既EXPRESS SET LUNCH(包左蕃茄多士, 西班牙飯配魚)LUNCH SET都包左湯/沙律; 2個都係要左個南瓜湯.西班牙既南瓜湯帶少少辣及加上OLIVE OIL, 同以往西餐既南瓜湯帶點甜既有D不同, 自己個人就比較後者既煮法多D.再來就係我地既主菜, 友人2款既TAPAS雖然份量好似好少, 但食食下都覺得幾飽...CHILI SHRIMPS經過炸後外皮好脆再加上特別既醬汁包住又幾好味.而PIZZA亦做得好出色, 有鴨胸肉在面層; 中間就有D菠菜而餅底就有D硬及少脆都幾好味.至於我既LUNCH SET都算唔錯, 特別係個蕃茄多士真係估唔到有成5片份量非常多而且味道亦好好味, 好香濃既蕃茄蓉醬.反而個西班牙飯就較為差D, 飯煮得太淋身無咬口.最後既甜品係我估唔到咁好味既炸麵條配朱古力醬, 其實食到好飽既我都忍不住食左2條.炸麵條新鮮炸起再
中午時分約左友人食左個LUNCH先再回公司工作.

2個人係附近睇左幾間餐廳之後, 都係決定來此店食西班牙菜.

LUNCH SET都包左湯/沙律; 2個都係要左個南瓜湯.

反而個西班牙飯就較為差D, 飯煮得太淋身無咬口.

最後既甜品係我估唔到咁好味既炸麵條配朱古力醬, 其實食到好飽既我都忍不住食左2條.炸麵條新鮮炸起再加上砂糖及肉桂粉咬落非常鬆軟而不油膩, 初時仲怕個朱古力醬會好甜, 點知只有香濃既朱古力味道而不甜, 這一個甜品非常美味.
2013-01-08
$100 (Lunch)