2020-07-24
7月24日,又在中環遊走搵食。。。諗住budget within $60,見到呢個價錢符合,餐廳入面得一個客人,於是就決定堂食。門口有個似係 ABJ 嘅女仔招呼,好好笑容。坐低左,望個menu搵唔返門口見到個d,先知門口個d只係 for 外賣。員工有差不多6人,全部係日本人。叫左個牛筋烏冬,食物到左,冇人俾水/茶。請頭先知個ABJ 俾杯水,佢話,i will get you one。Will 左唔知幾耐都未有,我叫另一個staff 俾先有。到埋單,我想問ABJ 收唔收卡,佢話 i will come back to you in a minute,幾分鐘都過左佢都冇理我,但佢冇野忙緊,我直接遞張credit card 俾另一個員工。佢地收10%服務費,但我唔知我有咩服務得到。食物味道真的不錯,但服務差甚至冇服務另我唔想再幫襯,又或者下次外賣算了。