2023-08-16
同朋友係尖沙咀相聚~~最後揀咗去永年士多下午茶🍜 下午茶時間一定要叫個鮮油多士🧈過下癮再加杯紅豆冰🫘✪ 鮮油多士 配 紅豆冰 鮮油多士真係好鬆脆好香口!夾埋一片厚厚的鮮油,口感更加豐富,好似食緊一個小小嘅快樂。紅豆冰清涼解渴,有成半杯紅豆,甜甜地好味道!✪ 豬腸 豬紅 豬皮 + 菜底唔想食咁飽就叫咗菜底🥬 今次時菜係菜心,好爽口。湯底濃郁香口,仲有啲微微甜味。豬腸同豬紅入口滑嫩,真係好鮮美~豬皮脆脆地,吸收咗湯汁,食落有啲嚼勁。✪ 魚皮餃 紫菜 芝士丸+ 米線魚皮餃鮮嫩彈牙,紫菜香脆,芝士丸入面芝心好滑好軟。米線同濃郁嘅咖哩湯底一齊食,真係一絕!微辣嘅味道唔會太辣,啱晒我呢啲唔太受辣嘅人。.✪ 樽仔奶茶樽仔奶茶濃郁香滑,好正宗嘅香港味道!【 永年士多 】📌 尖沙咀加拿分道46號地下7-8號舖
✪ 鮮油多士 配 紅豆冰
✪ 豬腸 豬紅 豬皮 + 菜底
✪ 魚皮餃 紫菜 芝士丸+ 米線
✪ 樽仔奶茶
樽仔奶茶濃郁香滑,好正宗嘅香港味道!
【 永年士多 】
📌 尖沙咀加拿分道46號地下7-8號舖