2005-02-21
尋日去左呢度食tea buffet。Chater Lounge o係一樓, 要搭lift架, 如果你見樓梯就上, 就會好似我咁, 上左角樓, 比D waitress 白眼。係D bell boy/lobby 既人好好禮貌jar!入到去, 好暗, 好勁雪茄味, 或者呢度真係有錢人去卦。個buffet主題係芝士x咖啡甜品tea buffet。其實仲有冷熱鹹點(主要係酒樓食到既點心款)XO醬腸粉好味,沙律,壽司。我主力既甜品, 不饋係星級酒店, 正!! 有乾果忌廉芝士餅, 杯裝tiramisu, 朱古力cake有幾款, 有款有chirps 係裡面, 口感好好, 仲有pancake, 同平時buffet食到的唔同架! 軟熟d之餘, 厚d啦, 仲夾d橙味既芝士”汁”忝! 幾特別。麵包布甸, 簡直係我未食過咁好食既, 好企理之餘, 仲有咖啡味, 可淋雲哩拿”汁”, 唔係煉奶喎! 真係非一般! 仲有雪糕, 只得雲哩拿同咖啡味, 提供既汁, 雜莓汁, 非常真材實料!餐飲當然飲咖啡, 我不嬲都唔飲齋啡, 但呢度o個d好香, 配埋cake既甜, 好match, 唔洗加奶都OK。我家姐叫了檸茶。酒店好細心,
入到去, 好暗, 好勁雪茄味, 或者呢度真係有錢人去卦。
餐飲當然飲咖啡, 我不嬲都唔飲齋啡, 但呢度o個d好香, 配埋cake既甜, 好match, 唔洗加奶都OK。我家姐叫了檸茶。酒店好細心, 係一大壺既, 怕茶凍, 所以用個好靚, 裡面有焟燭的銀色爐, 暖住。提醒大家, 如果選飲檸茶/檸水, 早d叫, 因為真係好大壺架!
我影左D食物相, 大家可click去睇睇!