2019-02-26
呢個下午去旺角行街想買返對波鞋,行到見攰就係朗豪坊搵個地方坐下,見I cremeria既下午茶唔錯,就索性食埋個下午茶先走因為冇食晏,所以索性叫個日式雜錦輕食,配杯凍檸紅茶杯凍檸茶無論係外貌定味道,比人感覺都係走英式風,比起港式凍檸茶,呢到既比較著種突出茶味,所以相對無咁甜,但味道依然有平時凍檸茶既影子呢個輕食盒款式都幾多,咸點甜點都有,但當然係以甜食為主首先有一格係蜜瓜,餐牌上面寫住係日本時令水果,唔知會唔會係靜岡黎既蜜瓜呢個蜜瓜都幾多汁,就連平時唔多食蜜瓜既我都大讚好食!隔離果格係一個茶大福,口感煙un彈牙,感覺偏向糯米糍質感多於平時食既大福小食之後係有個什菜芝士三明治,好想讚一讚佢連塊面包都處理得好好,食落係熱既,感覺有烘過!我幾鐘意佢個抹茶芝士蛋糕,上面係抹茶慕絲,下面係芝士蛋糕,芝士味幾出,而且好香滑個抹茶雪糕都唔錯,茶味香濃最後係紅豆、白玉丸子同蜜餞栗子栗子真係幾好食,但一粒太少啦,如果比多一兩粒會好d丸子口感好好,又係煙煙unun 紅豆幾甜,配丸子食岩哂
因為冇食晏,所以索性叫個日式雜錦輕食,配杯凍檸紅茶
呢個輕食盒款式都幾多,咸點甜點都有,但當然係以甜食為主
個蜜瓜都幾多汁,就連平時唔多食蜜瓜既我都大讚好食!
個抹茶雪糕都唔錯,茶味香濃
最後係紅豆、白玉丸子同蜜餞栗子
栗子真係幾好食,但一粒太少啦,如果比多一兩粒會好d
丸子口感好好,又係煙煙unun
紅豆幾甜,配丸子食岩哂