2021-12-11
Tea WG Salon & Boutique地址: 中環港景街1號國際金融中心1樓1022號舖聽咗Tea WG Salon & Boutique呢個名好耐,每次行街經過都好想入去試下,今日終於有機會啦!環境真係一個字:靚!🤩Manhattan Tea Set ☕️$488先嚟咗個英式鬆餅加Madeleine,濕度適中,好香牛油味,而且甜而不膩,中間都幾鬆軟;有彈性,不錯。再配搭佢地自家制嘅jam同whipped cream,真係效果一流,好好食,值得一試!🤤中間嗰層係鹹點,件件睇起來都好精緻,味道正正常常,冇咩特別。最上層甜品區,焦糖味和荔枝味嘅馬卡龍咬落去都幾彈牙。外層口感偏脆,但內裹口感好軟,而且都唔會太甜,不錯。一打開Menu見到有有過百種茶可以比我揀,身為選擇困難症嘅我,真係唔知點算好。最後簡簡單單選擇咗Golden Earl Grey,伯爵茶聞落去好香,而且飲落去帶有甘甜味,不錯。
地址: 中環港景街1號國際金融中心1樓1022號舖
Manhattan Tea Set ☕️$488