2019-08-22 1696 views
店子離家不遠 一直都想試但看門面又不知龍與鳳 有次相公想外賣但原來沒提供 有了嬰女皇後又怕沒bb凳(也太懶得查考的媽媽)今日卒之一家三口進攻!相公下午提早訂了座 將近7時去尚有餘位 但好快已經full晒 walk-in 無望呀有bb凳 但無安全帶果種 適合較大既bb店子不算大 但枱與枱之間距離夠 較很多街舖都好坐雞泡魚乾 (半客)第一次食 較魷魚乾多一種甜香同濕潤既感覺 加埋有七味粉既美乃滋一流呀 做佐酒物精選皇帝蟹炒飯 $128 賣相靚 飯底炒得夠乾身 而且有啖啖蟹肉 正鹽燒牛脷串:中上 厚切啲同多點海鹽味道會更特出鹽燒豚肉荔枝串:配荔枝比較罕見 好juicy 味道出奇地夾黑松露鵝肝多士 $48 OK廚師推介之一 但個人覺得係全晚最遜色即一道 多士凍左 唔夠香口脆口 鵝肝夠嫩夠肥 但同黑松露唔太夾吉列蝦芝士反卷 $48 各樣材料份量搭配得剛剛好 特別欣賞頂層芝士 不會過濃過厚蓋過蝦香 蟹籽亦大大增強卷物既口感!燒油甘魚較 $108 魚類方面 出面通常有三文魚較 燒鯖魚之類 見到較罕見既油甘魚較梗係要試下啦 製作需時但絕對值得 時間燒得剛好 魚皮脆 魚肉好滑 秘製既醬汁帶點柚子香 令魚
有bb凳 但無安全帶果種 適合較大既bb
店子不算大 但枱與枱之間距離夠 較很多街舖都好坐
雞泡魚乾(半客)

雞泡魚乾 (半客)

皇帝蟹炒飯 $128

吉列蝦芝士反卷

吉列蝦芝士反卷 $48

燒油甘魚較
燒油甘魚較 $108

魚類方面 出面通常有三文魚較 燒鯖魚之類 見到較罕見既油甘魚較梗係要試下啦 製作需時但絕對值得 時間燒得剛好 魚皮脆 魚肉好滑 秘製既醬汁帶點柚子香 令魚味更提昇 係神來之筆呀!
炸軟殻蟹
炸軟殻蟹 $58

唔算食過最肥美 但絕對係最好味既一隻 熱辣辣香噴噴係基本 炸漿剛好包覆而帶點咸香 主角軟殻蟹 驚豔在佢既膏 係金香架

柚子雪芭

從頭到尾都太滿意了 再加個甜品chill下 賣相真人比上鏡好 味道很清新 被嬰女皇騎劫了不少⋯⋯

支持小店!一定再黎
2019-08-02
Type of Meal
Dinner
雞泡魚乾(半客)
鹽燒牛脷串  鹽燒豚肉荔枝串
吉列蝦芝士反卷