2023-10-02
去到星期五就想食返餐好嘅慰勞一下自己,所以今日就同細妹book左喺金巴利道嘅labeat食晚餐🖤聽過好多朋友介紹,今次終於有機會食到😋如果唔想排隊就可以喺OpenRice度訂位有時仲有折扣添!餐包外脆內軟沾上橄欖油同意大利黑醋十分開胃我哋分別嗌咗兩款生蠔餐廳職員都好體貼地介紹兩款生蠔嘅特點建議先食帶有甜味嘅Fleur Des Eaux然後再食海水味較重嘅 JolieRaclette Cheese 🧀 必試之選!!!!喺Menu見到張相已經好期待🤤沙律本身已經好豐富,有薯仔車厘茄蘆筍意式香腸火箭菜等等☝️而且職員亦毫不吝嗇地將熱熔芝士慢慢加落沙律,芝士嘅香味撲鼻而來😋😋 帶有鹹香嘅raclette cheese配上清新嘅火箭菜,讓每一啖口感都十分豐富🤤🖤本來都有擔心芝士會讓人感覺太膩。但絕對唔會!!!! 我哋兩個女仔都不知不覺清晒成碟😜😜炭燒羊架肉質肥美多汁,內層嘅肉粉嫩得來亦唔會有羊羶味💓 配上芥末醬更令肉香提升!Applewood smoked chocolate甜品未上枱已經聞到陣陣煙燻嘅鼠尾草味,Brownie朱古力味濃厚而不苦,口感柔滑入口濕潤,每一口都係濃郁朱古力香味,對於我呢
餐包外脆內軟
沾上橄欖油同意大利黑醋十分開胃
我哋分別嗌咗兩款生蠔
餐廳職員都好體貼地介紹兩款生蠔嘅特點
建議先食帶有甜味嘅Fleur Des Eaux
然後再食海水味較重嘅 Jolie
Raclette Cheese 🧀
必試之選!!!!
Applewood smoked chocolate
甜品未上枱已經聞到陣陣煙燻嘅鼠尾草味,Brownie朱古力味濃厚而不苦,口感柔滑入口濕潤,每一口都係濃郁朱古力香味,對於我呢個朱古力粉來講,實在為今日晚餐畫上完美嘅句號👍🏾😆
Sangria
睇得又好飲,白酒base嘅sangria帶有各種水果嘅甜味香氣,特別適合炎炎夏日嘅一杯飲料😛