踏入生日週...要搵d好野食獎勵自己努力辛勤咗一年,要同自己講聲多謝😄 Cubus全棟大廈嘅餐廳感覺都比較高檔,一路都知玄鮨嘅Lunch Set性價比高,所以今日就約埋男朋友黎拍拖撐枱腳🤘🏻一人嗌咗個三色丼唔洗爭🙂 *前菜、配菜、主菜、甜點* 就好似去咗日本旅行咁,每一個細節都做得一絲不苟。三色丼🥨 ->有海膽、三文魚籽、香葱呑拿魚碎。閉上眼先呷一口海膽,味道濃郁,填滿口腔內每一個味蕾🦠 三文魚籽有食緊爆珠嘅感覺,輕輕一咬,鮮味十足!好多人以為香葱呑拿魚係下㰙貨,將d頭頭尾尾切碎而成。其他食店唔敢講,但玄鮨就絕對對得住個招牌同價錢。食落去油份充足,每一啖都滿滿幸福感🥰以為已經完結?原來仲有蕎麥麵!傳統日式食法。麵條夠凍夠爽身已經加分不少,配埋香葱同秘制醬汁一齊食,真係食到𠽌𠽌𠽌☺️正呀!再以香濃嘅黑芝麻雪糕作結,真係驚嘆難怪連續多年獲得米芝蓮推介啦!成個用餐體驗都令人覺得好享受,雖然話係Lunch set, 但兩個人都接近成千蚊食個Lunch嫁喇,不過久不久豪一次,再加上一個近乎完美嘅用餐享受,乜都值嘅!

一人嗌咗個三色丼唔洗爭🙂

前菜
茶碗蒸

三色丼🥨 ->有海膽、三文魚籽、香葱呑拿魚碎。
三色丼

蕎麥麵