2021-03-03
599•Eat疫情下的食肆怕多人辛苦排得嚟又唔好食食外賣食到悶想岀去搵食又驚唔衛生·我哋599•Eat幫到你無論大鋪小店我哋都會盡試盡講(Throwback)2021.2.28食評有✍🏻·滿樂中菜@戲曲中心試食指數⭐️⭐️⭐️⭐店舖衛生⭐️⭐️⭐⭐侍應態度⭐️⭐️⭐⭐⭐((每項5⭐️為滿分))·🎼演奏會的Thank you Lunch 先不談食物大家都知政府的防疫政策令很多場地安排及食肆都『無所適從』我們的宴客日期改了8次有多滿樂中菜的前台及經理都非常的helpful包括幫手設計菜單安排包廂並把中菜份上加上貼心的人名牌子方便各嘉賓入座終於可以在2月28聚餐大家食得安心又放心全靠餐廳貼心的服務態度感謝🙏🏻·至於個菜單主辦單位的我們實在沒有細看😂🙏🏻手字堅係靚所以幾時都話中菜館的經理都係書法高手😲·以我當日的記憶🤯我哋有1籠4點心(蝦餃、豆苗餃、粉果、菘子餃) ⭐️⭐️⭐️/5味道好,安排好,我最鍾意1人1籠的安排椒鹽九肚魚⭐️⭐️⭐⭐⭐️/5炸粉夠薄,魚身厚,少魚刺,肉夠嫩金沙涼瓜魚皮⭐️⭐⭐⭐️/5金沙指咸蛋黃,本身應該『漏』但配上涼瓜,成件事清新晒炸蝦丸⭐️⭐⭐⭐️/5堅好味,呢個係宴客中必吃的😂清炒菜心⭐⭐⭐️/5菜夠
疫情下的食肆
滿樂中菜@戲曲中心
試食指數⭐️⭐️⭐️⭐
店舖衛生⭐️⭐️⭐⭐
侍應態度⭐️⭐️⭐⭐⭐
((每項5⭐️為滿分))
🎼演奏會的Thank you Lunch
先不談食物
大家都知政府的防疫政策
令很多場地安排及食肆都『無所適從』
我們的宴客日期改了8次有多
以我當日的記憶🤯
我哋有
炸蝦丸⭐️⭐⭐⭐️/5堅好味,呢個係宴客中必吃的😂
清炒菜心⭐⭐⭐️/5菜夠嫩,炒得好
之後嘅菜式,我在為活動『對稿』冇乜點食
我都係問返啲嘉賓查問味道如何
金牌咕嚕肉⭐⭐⭐️/5酸甜汁的酸甜度剛剛好
炒飯⭐⭐⭐️/5正常,冇乜特別評價
鴛鴦水晶包⭐⭐⭐️/5即係奶黃同豆沙,唔太甜,一口一個,夠哂方便
桂花糕⭐️/5反而有少少失望🤏🏻分了兩層一層係桂花一層好似係椰汁,口感配搭有點奇怪
全席10人
加埋每位20蚊