2021-06-21 589 views
我好奇點解佢係全城最貴既下午茶,但係佢大堂果個位真係吾掂,人來人往想點?people want to be seen being seen? 我叫左呢個下午茶上K11 artus對住個維港景食,吾知係咪對住維港食心情特別好,所以覺得呢個下午茶真係全港最好食(又利申:半島未食過,半島要努力等位,肯陪我等既好朋友巳經走左啦⋯) 甘佢用料係靚既,有魚子醬,至少aged左60months既Parma ham,果兩粒朱古力係Ryan L Foote,一粒朱古力巳經要收廿幾蚊,甜品層個蛋捲係失敗既,d cream吾夠滑,我自己係房沖左espressos ,飲左兩杯,所以吾覺得啲甜品太甜,又自己開左香檳,但係房入面既香檳杯其實係錯既杯,可能無任飲香檳同任飲咖啡就會覺得啲甜品太甜(又利申,我係吾中意食甜品既人)我覺得可以試一次,同埋我中意佢無果粒又硬又乾既sconces (去英國食home made scones la),轉左做bagel,個jam仲要係honey rose, so special