2020-09-30
今次的下午茶真的為著鹹點控人仕的福音,在茶友的介紹下,知道哩間THE ENVOY有下午茶,特別之處系佢有張點心紙,可以自選你想食的下午茶鹹甜點點心紙有8樣咸點、6樣甜點,可以叫曬唔同的鹹甜點嘗試下,因為我對鹹食鐘情,所以點了五款鹹點,一款甜點,另外下午茶除左六款食物外,仲會有個鬆餅,真的都夠飽,另外點左個Strawberry kiwi茶,下午茶上來時,三文魚蟹肉卷,泰式醬炸蝦,BBQ醬小雞腿,豬肉春卷吞拿魚粒雲吞撻,另外甜點後斑斕蛋糕卷幾款鹹點都相當唔錯,由其三文魚蟹肉卷同埋BBQ醬小雞腿,三文魚蟹肉卷真的啖啖蟹肉,BBQ醬小雞腿的BBQ醬好惹味,豬肉春卷,泰式醬炸蝦同埋吞拿魚粒雲吞撻都唔錯,甜點後斑斕蛋糕卷,斑斕味重,唔會太甜,鬆餅就真的一般,另給上埋cream同士多啤梨醬,但價位上真的好相宜,下午茶一位$170+10%,真的中環來講好超值,又可以坐耐d,聽職員講會一季就會轉一轉下午茶的食品,整體來說,點心細細,但味道好出色,環境唔錯,真的值得一試。
在茶友的介紹下,知道哩間THE ENVOY有下午茶,
特別之處系佢有張點心紙,可以自選你想食的下午茶鹹甜點
點心紙有8樣咸點、6樣甜點,可以叫曬唔同的鹹甜點嘗試下,
因為我對鹹食鐘情,所以點了五款鹹點,一款甜點,
另外下午茶除左六款食物外,仲會有個鬆餅,真的都夠飽,
另外點左個Strawberry kiwi茶,
吞拿魚粒雲吞撻,另外甜點後斑斕蛋糕卷