2006-10-17
(16/10/06)姊姊買左幾件cake回來。Rummy Chocolate面朕朱古力味香濃,內裡的朱古力mousse很普通,"夾"心再有勁rum的白mousse,底層唔知咩黎,唔好味既,好似椰蓉,又非椰蓉的物體。另一件Going bananas,上層的香蕉mousse的確正!仲有香蕉肉添!下層焦糖mousse,唔太甜,外圍包住薄薄的un粟籽增加口感,呢件幾好。一件Chiffon cake,當時店員說是lavandar味,但食落一D薰衣草味都無,反而覺得係香蕉味,唔知店員講錯,定俾錯!單係印"cconut chiffon添。不過件chiffon真係超勁軟!俾中環店外表吸引過,點都有期望,食過後,無驚喜,更有失望,因為覺得那兩件cake是隔夜貨。