2019-08-06 2974 views
“the urban oasis”係inn side out撤出利園時scmp形容里間小店嘅詞,唔知有冇人記得呢~Inn side out 搬左去南華會之後真系少左去, 太遠了~諗起以前利園時熱鬧嘅景況都會覺得好婉惜,話哂利園inn side out 系我18歲第一次同朋友初嘗酒精帶黎微醺感嘅地方 (而家離開18歲已經幾多年...)由以前飲snowball 到後來的mojito, sex on the beach 同 black russian,到而家通常都系開酒飲,追求嘅野大概已經唔同,環境亦由以前的遍地花生殼,踩落咔咔響到而家疏疏落落咁唔講當年了,inn side out食物仲係保持水準的,加上大件夾抵食,所以時不時都仲會上去happy hour~必點的ribs! 圖為半份的份量,大份的我從來都冇點過,因為半份都食唔哂ribs 嘅bbq sauce帶微辣,肉基本一叉就離骨,相當軟淋,唔需要刀都食到🤤最愛係得好少數餐廳會俾到嘅軟骨位🤩Mac & cheese都係我常點❤️通粉唔會過熟,有咬口彈牙,完美附合我唔要一pat嘅要求,最欣賞係大量的白菌脆脆煙肉仲有芝士講明飲野,都要啲snack

Ribs  (half  portion)

脆脆煙肉仲有芝士
Mac  &  Cheese

講明飲野,都要啲snacks嘅,potato skins焗至脆皮,薯仔肉搲左少量岀黎,令澱粉感減少,再加入芝士同煙肉(雖然又係佢地😂)同一定要點嘅sour cream!!!!!幸福感米就係里啲🤤
Potato  skin

Inn side out嘅景觀基本就係golf course~不過最近裝修緊。再者食煙嘅朋友可以坐outside🏜,雖則近排好熱,又成日落雨🙃

2019-08-02
$250 (Dinner)
Ribs  (half  portion)
Mac  &  Cheese
Potato  skin