2022-09-05 168 views
【Overall 評分】食物質素:★★★★☆環境感覺:★★★★☆服務質素:★★★★衛生指數:★★★★抵食指數:★★★★打卡指數:★★★☆回頭指數:★★★★🔜 尖沙咀諾士佛臺一直聚集左多間特色酒吧,今次推薦嘅係樓上酒吧「寢宮」。相比起樓下酒吧,空間感更大,座位寬敞舒服,最緊要係有冷氣!「寢宮」裝修以Badroom嘅主題加上昏暗嘅燈光,如置身於睡房中,比到人放鬆嘅感覺🥳 .Bar game 有slap cup,桌球枱,Beer Pong,飛標機,仲有Private K房,私隱度更高,可容納8~12人,岩岩一班朋友收工黎Happy hour,吹下水唱下歌────────────────────【Vongole Spaghetti wilth chili flakes $198】。清酒辣椒蜆肉意粉。意粉是粗身扁麵款,口感煙韌更富彈性。條條意粉沾上辣椒嘅香氣。加上鮮蜆嘅加持,令味道辣中帶鮮。而清酒同時令蜆肉嘅鮮味更突出。另外可以優惠價追加餐湯及前菜同甜品。餐湯:黑松露忌廉湯。入廿綿密順滑,黑松露味香濃而突出。前菜:意大利巴馬火腿及煙三文魚。巴馬火腿配蜜瓜,鹹中帶點甜。煙三文魚肉質鮮嫩帶微微煙燻香

【Overall 評分】
打卡指數:★★★☆
回頭指數:★★★★

────────────────────
。清酒辣椒蜆肉意粉
。意粉是粗身扁麵款,口感煙韌更富彈性
。條條意粉沾上辣椒嘅香氣
。加上鮮蜆嘅加持,令味道辣中帶鮮
。而清酒同時令蜆肉嘅鮮味更突出
。另外可以優惠價追加餐湯及前菜同甜品
。餐湯:黑松露忌廉湯
。入廿綿密順滑,黑松露味香濃而突出
。前菜:意大利巴馬火腿及煙三文魚
。巴馬火腿配蜜瓜,鹹中帶點甜
。煙三文魚肉質鮮嫩帶微微煙燻香
甜品:布甸撻
。既有布甸嘅軟綿又有撻皮嘅輕脆,有驚喜既輕脆

【自家製雞翼 $78】
。雞翼拆成單骨雞翼炸成金黃香脆
。沾上特製醬汁
。香。辣。酸集於一身

【香草雙重芝士瑪格麗特薄餅 $108】
。最新推出嘅薄餅系列
。批底屬中等厚度,保持香脆同時帶有咬勁
。批面鋪上滿滿嘅芝士同蕃茄醬
。濃厚嘅芝士香配上酸香茄醬,特別開胃

【Pineapple juice $55】
Type of Meal