2018-07-10
成日聽朋友講, 旺角有cafe 可以去坐幾個鐘, 仲可以玩棋Game , 今日終於到我去玩啦! 其實今次係我咁大個女第一次去Party Room 食飯-€- 我地2 Pair 情侶去, 選左Party B package 食物! 呢度好好, 食物數量係會因返人數而調較! 上菜都會分開上, 唔會一次過上哂所有食物搞到D 野食凍哂, 我地星期六上去, 繁忙時間係可以坐3個鐘! ● 環境好寛闊同亁淨, 我地4個人, 比左個U字型梳化卡位我地, 坐6至8個人應該都無問題!●Menu有A,B 兩個餐牌選, 我地有男仔, 同埋大家都好餓, 所以選左個貴D 既menu B , 不過都只係HKD 158一位! 仲有2大樽飲料!○前菜沙律我地選左田園沙律配芝麻汁! 好大碟! 唔驚唔夠食, 如果配炸面包糠粒就好,咁我就會比滿分!○小食1. 吉列沙律蝦吉列食物係我最愛,沙律蝦好脆, 熱呼呼, 好好食!2. 泰式燒豬頸肉配蜜汁雞肉串本身好中意食豬頸肉, 呢間cafe 豬頸肉好好味, 好入味, 一碟有7件我一人都食左3件! 雞肉串一碟有6串! 我男朋友中意食串物, 我讓左比佢食, 佢食完一串接一串, 都話好好
● 環境
●Menu
○前菜
○小食
1. 吉列沙律蝦
吉列食物係我最愛,沙律蝦好脆, 熱呼呼, 好好食!
2. 泰式燒豬頸肉配蜜汁雞肉串
本身好中意食豬頸肉, 呢間cafe 豬頸肉好好味, 好入味, 一碟有7件我一人都食左3件! 雞肉串一碟有6串! 我男朋友中意食串物, 我讓左比佢食, 佢食完一串接一串, 都話好好味, 最欣賞佢個燒醬汁, 同雞肉好夾!
3. 無得輸芝士薯條
侍應好細心咁提醒我地, 要趁熱食, 凍左就唔好食! 成碟薯條真係有好多芝士! 無呃料!
4. 惹味咖哩角+栗米墨魚餅+蜜糖雞翼
3樣食物併埋一碟上! 因為有朋友麻麻地蒜頭, 所以雞翼我地選左蜜糖味! 咖哩角同墨魚餅都係熱呼呼既,穩陣之選,唔會唔好食!
5. 芝士汁焗蔬菜
一樣有好多芝士!但呢個我唔敢食太多, 因為已經食左好多薯條配芝士,怕太肥! 蔬菜係迷你玉米條! 我挖走左D 芝士先敢食XD
○主菜
1. 白汁蜆肉意粉
好食! 忌廉汁配意粉真係絕配, D 汁好多, 意粉唔會炒到好亁
2. 黑松露海鮮意大利飯
呢個係我堅持要order 架,好才無令我失望! 意大利飯唔使諗梗係配黑松露啦, 粒粒白飯都好夠味! 配料有海蝦,青口,蜆肉,魷魚! 撈埋一齊食一流! ☆☆ 十級推介十分
○ 特色飲品
我地選左巨峯提子乳酸 + 柑桔檸檬
好大樽!每人每種飲料起碼飲到一杯, 唔怕唔夠分! 巨峯提子配乳酸好開胃! 又係☆☆十級推介
------
總括! 呢間Cafe真係可以一再Encore ! 已經book左下個月朋友生日再去!
唔貴地點又方便!
侍應服務態度都好好!
☆☆ 10分滿分有9.5分☆☆