Tony Wong 的蛋糕及pastries,不論外形及味道都是一等一的,我特別喜歡他的蛋糕😍真係又靚又好吃,所以偶爾會買一件精美的小蛋糕來奬勵自己,但偏偏之前的分店就係沒有在我附近的。🥲但前天放工時居然比我見到,Patisserie Tony Wong 原來在尖沙咀開分店了!!🤩🤩而且位置超方便,就係尖沙咀港鐵站一出就到,超正🥰🥰立即就入去行吓,而且順手買咗一盒雜錦曲奇禮盒($248)比媽咪,這個禮盒用來自用或送禮都好適。一盒有8款口味,包括雲呢拿曲、朱古力杏仁曲、紅桑莓曲、朱古力蛋白曲、T2伯爵茶曲奇、芝麻曲奇、花生曲奇及佛羅倫杏仁餅。小小的一口size剛剛好,賣相精緻又美味,一次食多幾款都唔怕,每一款都各有特色,而且口感酥脆,我最喜歡濃郁的花生曲奇,而媽咪則最愛芝麻,以後買就更加方便了。😚

TakeAway
  • 雜錦曲奇禮盒