2017-07-22 5003 views
今晚同客食飯, 個主廚係我客人的親戚, 咁佢地話今期個主題係松露, 咁實有興趣試嫁, 所以我地早早已經book左枱黎食之前都有食過pacific club入面的中餐廳, 我自己就冇咩太大的喜好, 但今晚喱餐我就覺得好OK! 由於我地識個主廚的關係, 我地除左睇wine list, 食ge野一律都係主廚即場同我地講有d咩推介喱度的wine selection都好好, 我地當晚飲點左bordeaux, full body, dry, spicy, 我相信喱度任何種類的wine都唔會差其實我平時係非常唔鐘意食Risotto, 一黎係自己唔太鐘意食結撻撻ge飯, 二黎好多餐廳都一係整得太生, 一係整得過林, 有時又會整得過份creamy, 好難整得o岩o岩好, 不過今次喱個真係好o岩自己的口味主菜我自己的叫左牛扒,佢係用Dry-aged beef 整的 ! 十分驚訝  ribeye 叫左medium rare , 整得o岩o岩好, 但如果可以再厚身d我會更鐘意我老闆叫左個海鮮湯, 佢都係咁大讚好食!野食由頭盤, 主菜到甜品都非常滿意, 十分推介大家黎試

我老闆叫左個海鮮湯, 佢都係咁大讚好食!

野食由頭盤, 主菜到甜品都非常滿意, 十分推介大家黎試